kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Orhan Pamuk

Kitapla birlikte müze

HABER MERKEZİ
Yazar Orhan Pamuk'un son kitabı 'Masumiyet Müzesi' kısa süre içinde baskıya girecek. Ünlü yazarın, kitabın piyasaya çıkmasıyla birlikte Cihangir'de kendi adına müze açacağı öğrenildi..
2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk'un Nişantaşlı zengin bir adamın, fakir bir akrabasına duyduğu tutkulu aşkı anlattığı son kitabı 'Masumiyet Müzesi'nin çok yakında piyasaya çıkması beklenirken, ünlü yazar kitapla birlikte yeni bir sürpriz daha yapacak. Pamuk'un, kitabının yayıma girmesiyle İstanbul'da kendi adıyla müze açacağı ifade edildi. Yaklaşık 10 yıldan bu yana son kitabı üzerinde çalışan, bunun için dünyanın bütün ilginç ve tuhaf müzelerini gezen Pamuk, Paris'teki Gustave Moreau Müzesi'nden etkilenmiş. Oturduğu evi yaşarken müzeye çeviren sembolist ressam Gustave Moreau gibi Pamuk da kendi adıyla bir müze kurmak için çalışmalara başlamış.

PROF. BİLGİN RESTORE ETTİ
İstanbul Cihangir'deki müzenin restorasyonunu yapan isim ise Pamuk'un yakın arkadaşı Prof. İhsan Bilgin... Pamuk'un projesiyle ilgili olarak "İnşaatı sürerken içeriği de gelişen, nesneyle kurgunun iç içe geçmiş gerilimli ilişkisi üzerine kurulmuş bir proje" diyen Prof. Bilgin, müzenin "Eski Brukner Apartmanı" olarak bilinen arsaya yapıldığını söyledi. SABAH'a konuşan Orhan Pamuk, kitabı için Avrupa ve Asya'da bir çok müze gezdiğini belirtti ve "Bir aşk romanı. Ama aynı zamanda toplamak, saklamak, koleksiyon yapmakla ilgili bir yanı da var" dedi. 500 sayfalık kitabın kısa bir süre içinde baskıya gireceği vurgulandı.