kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kaçırılan teknenin sahibi Turan Yeşilada.

Kaptan kollarımdan kaydı

Cenk MUTLUYAKALI - LEFKOŞA
KKTC'de üç gün önce kaçırılan ve Mersin'de kıyıya vuran teknenin sahibi: Bıçak dayayıp beni denize attılar. 1.5 saat kaptanı tutarak yüzdüm ama sonra bilincini yitirdi, akıntı alıp götürdü..
Lübnanlı oldukları öne sürülen iki kişi tarafından satın alma bahanesiyle geçen pazar KKTC'de kaçırılan GIMS adlı teknenin sahibi Turan Yeşilada, yaşadığı dehşeti SABAH'a anlattı. Yeşilada, korsanların Lübnanlı olduklarını söylediğini ancak Türkçe de bildiklerini belirtti. İşte Yeşilada'nın ağzından kaçırılma hikâyesi ve suda verdiği yaşam savaşı.

* Genç olanın ismi Ali'ydi... Öteki kırk beş yaşlarındaydı. Deneme sürüşü için bir tur atacaktık. Dümeni Yılan Adası'na kırdım. Arkamdan sarılıp bıçağı boynuma dayadılar. 'Canını kurtarmak istiyorsan atla' dediler. Atladım çünkü boğuşup yara alsam denizde hiç şansım olmazdı.

* Gemici arkadaşımız Adil Çakır 'Yüzme bilmiyorum' diye yalvardı ama onu da attılar. Uzun süre Adil'i suyun üzerinde tutarak yüzmeye çalıştım. Üzerime asılıyor, sürekli su yutuyor, kendisini kurtarmam için konuşuyordu. Belki de 1.5 saat onu tutarak yüzmeye çalıştım. Ama çok su yutmuştu. Bilincini kaybetti. Artık tepki vermiyordu. Sonra da akıntı aldı götürdü.

TERÖRİST VEYA KAÇAKÇILAR
*
Bence tekneyi Türkiye'ye gitmek için kaçırdılar... Terörist veya kaçakçıydılar. Normal şartlarda adadan çıkamayacak insanlardı herhalde. İddia edilenin aksine hiçbir sabıka kaydım yok. Polis de ifadelerimin doğruluğunu araştırmıyor.
Haberin fotoğrafları