kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Limak, Nihat Özdemir ve okul arkadaşı Sezai Bacaksız’ın 1976’da kurduğu bir müteahhitlik şirketi. Şirketin bugün 1 milyar doları geçen cirosu ve 5 bin çalışanı bulunuyor.

Nihat Özdemir şeref tribününde, ortağı kaçak

Göksel ÇAĞLAV - ANKARA
Mavi Hat'ta aranan kritik bir isme 111 gündür ulaşılamıyor. Özdemir, FB'nin maçlarında şeref tribününde yerini alırken, ortağı Bacaksız yurtdışında ilk duruşmadan çıkacak kararı bekliyor..
BOTAŞ ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 19 Ekim 2007'de başlatılan 'Mavi Hat' soruşturmasında, hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istenen kritik bir isme 111 gündür ulaşılamıyor. Aynı operasyonda gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, takımının iç saha maçlarında şeref locasında yerini alırken sahibi olduğu Limak A.Ş'de Yöneti -Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Sezai Bacaksız, gözaltı işlemleri başlamadan önce izini kaybettirmeyi başardı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı inşaatında, sahte faturayla yüksek hak ediş alma iddiasıyla da yargılanan Bacaksız, geçtiğimiz yıl "zaman aşımından" kurtuldu. Mavi Hat operasyonunda gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Özdemir hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı devam ediyor. Özdemir, önümüzdeki günlerde yapılacak Futbol Federasyonu Başkanlığı seçiminde oy kullanmaya hazırlanırken yakın çalışma arkadaşı Bacaksız da ilk duruşmadan çıkacak kararı yurtdışında bekliyor. Bacaksız'ın Amerika'ya kaçtığı yönünde bazı bilgilere ulaşan polis, bu yönde çalışmalarını sürdürüyor.
Haberin fotoğrafları