kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
H. Clinton

Son oya kadar sürer

Demokratlarda ise nefes kesen bir mücadele yaşandı. Büyük eyaletleri Hillary, çoğunluğu Obama kazandı. Ancak sıradaki ön seçim adresleri, siyahi senatörün güçlü olduğu yerler..
H. Clinton 1000
Delege Sayısı


B. Obama
Delege Sayısı
902

Demokratların Başkan Adayı Olabilmek İçin Kazanmaları Gereken Delege Sayısı 2025

Rakip partideki kadar "kolay" bir yarış olmuyor Demokratlarınki... Aday sayısı 2'ye düşmüş olsa da; rakipler aradaki farkı açamıyor... Senatörler Hillary Clinton ve Barack Obama, "Süper Salı" ön seçimlerinde yenişemedi. Parti kongresinde adaylık için gerekecek delegelere bakıldığında; "Süper Salı" Hillary için zafer olarak kabul edilebilir. Çünkü başta Kaliforniya olmak üzere büyük ve etkin eyaletleri o kazandı. Toplamda 845 delegeye ulaştı. Obama ise 765'te kaldı.

KALANLAR OBAMA'YA
Adaylık yarışını etkileyecek asıl etken, sıradaki ön seçimler. Gazetelerdeki yorumlara göre sıralama, Obama'yı avantajlı kılıyor. Çünkü şimdiye kadar kazandığı eyaletlerle Hillary zaten güçlüydü. Ancak önümüzdeki hafta seçimlerin yapılacağı Louisiana, Nebraska, Maryland, Virginia, District of Columbia (Washington DC) gibi eyaletlerde Obama önde görünüyor. Yarışın kaderini etkileyebilecek bir diğer nokta ise para. Yani adaylara yapılan bağışlar. AP haber ajansının analizine göre Obama yine avantajlı.

ZAFER NİDALARI GELDİ
Çünkü son dönemde Clinton kampanyasına para akışı geriledi, siyahi senatör onu ikiye katladı. "Süper Salı"dan delege fazlasıyla çıkan Clinton, eski ABD Başkanı eşi Bill ve kızları Chelsea'yle kutlama konuşmasında "Yıllardır çıkar çevrelerini dinleyen bir başkandan sonra artık sizin sesinizi dinleyen bir başkana hazırsınız. Hayallerinizi taşıyacak bir başkana..." dedi. Obama ise eşi Michelle'le birlikte seçmenlerine "Bir fısıltıyla başlayan şey büyük bir koroya dönüştü. Bu koro değişim istiyor. Kimse susturamaz" diye seslendi.
Haberin fotoğrafları