kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Askeri okullara başvurular 11 Şubat'ta başlayacak

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okullarına başvurular 11 Şubat'ta başlayacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları adına Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okullarında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 27 Nisan 2008 tarihinde sınav yapılacak.

Sınava başvurular 11 Şubat'ta başlayacak ve 29 Şubat'ta sona erecek. Başvurular, il ve ilçe merkezlerinde bulunan ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ile bazı ortaöğretim kurumlarında oluşturulacak Başvuru Merkezleri tarafından internet aracılığıyla alınacak. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayınlanacak.

Başvurmak isteyen adayların şu koşulları taşıması gerekiyor:

"-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

-2004 yılında ilköğretim okulundan mezun olmak,

-En fazla 16 yaşında olmak,

-Halen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının, 8. sınıfında okuyor olmak ve 2008 yılı Haziran döneminde doğrudan mezun olmak

-Okul bitirme derecesi Askeri Liseler için 3.50, Astsubay Hazırlama Okulları için 3.00 olmak."

Adaylar, diğer koşulları sınav kılavuzundan öğrenebilecekler.

Yazılı sınav sonuçları, 2008 Mayıs ayının son haftasında adayların adreslerine gönderilecek olan sınav sonuç belgesiyle bildirilecek.

HARP OKULLARI VE MESLEK YÜKSEK OKULLARINA ÖĞRENCİ ALIMLARI

Harp okulları, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi ile astsubay meslek yüksek okullarına başvuru koşulları da belirlendi.

Adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, hazırlık sınıf okutulan liselerden mezun olanlar için en fazla 20 (1988 ve sonrası doğumlu), diğer liselerden mezun olanlar için en fazla 19 (1989 ve sonrası doğumlu) yaşında olma şartları aranıyor.

Adaylar Genelkurmay Başkanlığı'nın www.tsk.mil.tr internet adresinden detaylı bilgiye ulaşabilecek.

(ANKA)