kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dağlıca baskınında 'korucu' şüphesi var

ERSAN ATAR VAN
12 askerin şehit olduğu baskında PKK'lıların birbirleriyle haberleşirken, "Tepeyi ele geçirdik. Korucular aşağı insin" gibi konuşmaların geçtiği tespit edildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dağlıca baskınında 'korucu' şüphesi var
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki pek çok faili meçhul cinayette isimleri geçen korucular bu kez de 12 askerin şehit olduğu Dağlıca baskınında gündeme geldi. Baskın sırasında teröristlerin birbirleriyle haberleşirken "Köylüler geri çekilsin" ve "Korucular aşağı insin" gibi ifadeler kullandıkları iddiası soruşturulmaya başlandı. Bu iddialar, Dağlıca davasında, yayın yasağı kapsamı dışında yer alan Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik hakkındaki suç duyurusunda gündeme geldi.

BAZI KAYITLAR KAYIP
Önceki gün tahliye edilen 8 askerin avukatları ZekiYüksel ve Dinçel Aslan'ın, Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik hakkında yaptıkları suç duyurusunun en önemli dayanaklarından birini, soruşturmanın tanığı er Halil Kılıçman'ın ifadeleri oluşturdu. Dilekçedeki ifadelere göre, Kılıçman, saldırı gecesi uydu dinlemesi tespit ettiklerini aktardı. Kılıçman bu ifadesinde, düzgün bir Türkçe ile "Şu anda korucularla beraberiz, zirvedeyiz. Korucunun telefonundan konuşuyorum. Fazla müsait değilim" diye bir kayıt alındığı belirtildi. Tanık Mustafa Demir'in ifadesinde ise "Saldırı sırasında teröristler, 'köylüler geri çekilsin' dediler" beyanı geçti. Suç duyurusu dilekçesine yansıyan diğer ifadelerde de, teröristlerin birbirleri ile yaptıkları telefon ve telsiz görüşmelerinin çözümlerinin korucular tarafından Keri Tepe'den tabur merkezine götürüldüğü iddiası yer aldı. Bu iddialarda bir konuşmanın önce kaybolduğu ve 4 gün sonra bulunup tabur merkezine ulaştırıldığı kaydedildi. Telefon ve telsiz konuşma dökümlerini bir uzman çavuşun koruculara verip tabura götürmesini istedikleri iddiası da bu tanık ifadelerinde yer aldı. Bu yöndeki tanık ifadelerinin iddianameye geçmemesi de dikkat çekti.