kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

70 PKK hedefi vuruldu

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'ne mensup savaş uçaklarının bu sabah saat 03:00'ten itibaren Kuzey Irak'ta yaklaşık 70 hedefi vurduğunu bildirdi.

Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan basın açıklamasına göre Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK'ya ait hedefler, etkili bir hava harekatı ile vuruldu.

Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefleri, 04 Şubat 2008 günü saat 03:00'den itibaren icra edilen etkili bir hava harekatı ile vurmuşlardır.

Hava taarruzu esnasında, istihbarat kaynaklarınca tespit ve teyit edilen 11 adet hedef grubu (yaklaşık 70 hedef) ateş altına alınmış ve görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız saat 15:15 itibarı ile emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir.

Harekatta terör örgütüne ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedeflere taarruz edilmiş; bölgedeki sivil halkın harekattan etkilenmemesi için azami hassasiyet gösterilmiştir.
"