kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'liler polis engeline takıldı

CHA
Yeni Haber
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) operasyonların durdurulması için operasyon bölgesine düzenleyeceği yürüyüş ve Şırnak'ın Kasrık beldesinde yapacağı basın açıklaması için yola çıkan 3 minibüs'e evraklarındaki eksiklik nedeniyle izin verilmedi.

Polis ve maliye ekipleri, evraklarında sorun olmayan bir otobüse ve özel araçlara ise izin verdi.

DTP'nin, operasyonların durdurulması için operasyon bölgesine yapacağı yürüyüş ve Şırnak'ın Kasrık Beldesi'nde yapılacak basın açıklaması için Demirtaş Mahallesi'ndeki belde teşkilatı önünde toplanan DTP'liler; 3 minibüs, 1 otobüs ve özel araçlarla hareket etti.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de aralarında bulunduğu özel araçlar ile bir otobüs Mersin-Adana TEM otoyolu eski Gözne gişelerinden çıkış yaptı. Özel araçlar ve otobüs Eski Gözne Gişelerindeki polis kontrol noktasında durduruldu. Yolcuları kimlik kontrolünden geçiren polis, otobüs ve özel araçları sıkı bir aramadan geçirdi. Polis ve Maliye ekipleri yolcu otobüsüne bazı evraklarının bulunmadığı gerekçesiyle cezai işlem uyguladı.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, ekiplerin işlemleri sırasında sık sık polislerle tartıştı. Binici'nin otobüs şoförü ile konuşan ekiplere de sık sık müdahale ettiği görüldü. Polislerin aracında bazı malzemelerin bulunmadığı söylemesi üzerine duruma sinirlenen Binici, polisleri İçişleri Bakanı'na şikayet etmekle tehdit etti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, seyahatin amacının barış olduğunu söyledi. Ülkede yıllardır bir kardeş kavgası sürdüğünü, kardeş kavgası nedeniyle ekonomiyi kaybettiklerini ve kardeşlik duygularının ise kaybolmak üzere olduğunu savunan Binici şöyle devam etti:

"Bu bir barış yürüyüşüdür. Barış dışında bir talebimiz yoktur. Barışı geliştirmek için butün etkinlikleri demokratik bir ortamda yapıyoruz. Şu anda Şırnak'a orada kurulan barış cadırına gideceğiz. Basın açıklaması yapacağız. Oradan herkes istikametine ayrılacak. Operasyonlara hayır diyoruz. Operasyonlar bu ülkeyi bitirdi. Ekonomisini bitirdi. İnsanlığını bitirdi. Burada Kürt sorununu demokratik ortamda çözülmesini istiyoruz. Bu ortamda çözülmeyen sorun operasyonla köy boşaltmayla olmaz diyoruz."

Uygulanan cezai işlemin ardından otobüsün yolculuğuna izin verildi. Hal Kavşağından çıkmak isteyen 3 minibüse ise evraklarındaki eksiklik nedeniyle izin verilmedi. İzin verilmeyen DTP'liler minibüsler ile Demirtaş Mahallesi'ne geri döndü.