kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK'te yeni atamalar

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) boş bulunan 4 üyeliğe atama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gül, boşalan YÖK üyeliklerine, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Ömer Demir'i, İstanbul İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş'u ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ı seçti.

Gül, Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu'nun Üniversitelerarası Kurulca yeniden yapılan seçimini de onayladı.

YÖK'te görev süresi 16 Ocak'ta sona eren Prof. Dr. Ergin Nami Nomer ile Prof. Dr. İlhan Tekeli, istifa eden Prof. Dr. Aybar Ertepınar ve Üniversitelerarası Kurul kontenjanından 14 Aralık 2007'de yeniden YÖK üyeliğine aday gösterilen Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu ve Galatasaray
Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı için istifa eden Prof. Dr. Ethem Tolga'dan dolayı 5 üyelik boş bulunuyordu.

Üniversitelerarası Kurul, Yüzbaşıoğlu'nun yanı sıra 24 Ocak'taki toplantısında da Prof. Dr. Celal Şengör'ü YÖK üyeliği için aday göstermişti.

ŞENGÖR'ÜN ADAYLIĞINA İLİŞKİN KARAR HENÜZ CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ULAŞMADI

Üniversitelerarası Kurulun (ÜAK) Prof. Dr. Celal Şengör'ün YÖK üyeliği adaylığına ilişkin kararının henüz Cumhurbaşkanlığı'na ulaşmadığı öğrenildi.

Üniversitelerarası Kurul, Prof Dr. Ethem Tolga'dan boşalan YÖK üyeliği için 24 Ocak Perşembe günü 16 aday arasından seçim yapmış, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ü aday olarak belirlemişti.

Alınan bilgiye göre, ÜAK'ın Prof. Dr. Şengör'ün YÖK üyeliği adaylığına ilişkin kararı, henüz Cumhurbaşkanlığı'na ulaşmadı.

AA