kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Çelik: 10 milyon 700 bin kayıt dışı işçi var

Ercan SARIKAYA SABAH
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'deki üretimin önemli kısmının kayıt dışı işçilerle yapıldığını dile getirerek, işçileri sendikalara üye olmaya davet etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bakan Çelik: 10 milyon 700 bin kayıt dışı işçi var
Calışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Türkiye'de 10 milyon 700 bin kayıt dışı işçi olduğunu belirterek İstanbul, Kocaeli ve Trakya bölgesinde denetim başlatıldığını açıkladı. Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Haseki Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ve ailelerini ziyaret eden Bakan Çelik, yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

AİLELERE MAAŞ
Bakan Çelik, ziyareti sırasında yaptığı kısa açıklamada, patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerine ve patlama nedeniyle iş göremez raporu alan yaralılara maaş bağlanacağını söyledi. Çelik, hasar gören işyerlerinin SSK ve Bağ-Kur borçlarının ise 6 ay ile 1 yıl süreyle erteleneceğini belirtti. Türkiye'de 10 milyon 700 bin kayıt dışı işçi olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, üretimin önemli bir bölümünün de bu işçilerle yapıldığını söyledi. Çelik, bir süredir sendikalarla ve işverenlerle bu konularda görüştüklerini, iş güvenliği ile ilgili yasal çalışmalar yapıldığını kaydederek İstanbul Kocaeli ve Trakya'da 750 kişilik ekip tarafından sanayi tesislerinin denetleneceğini söyledi. Patlamanın olduğu işyerinin bir kişiyi çalışır gösterirken 8 kişi çalıştırdığının tespit edildiğini belirten Bakan Çelik, işçileri sendikal örgütlenmeye çağırdı. Çelik, ziyaret ettiği yaralıların "Bizim masraflarımızı kim ödeyecek?" sorusuna ise "Devlet ödeyecek" diye cevap verdi.