kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Sami Hoştan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi
Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturma kapsamında 27 Ocak 2008'de tutuklanan ve Kartal H Tipi Cezaevi'ne konulan ''Susurluk davası hükümlüsü'' Sami Hoştan ile Avukat Kemal Kerinçsiz, Hüseyin Gazi Oğuz ile Erkut Ersoy, Kocaeli F Tipi 1 Nolu Cezaevi'ne sevk edildi.

Roketsan füze üretimine hazır
Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) finansman ve öncülüğünde önemli savunma üretim projelerine katkı sağlayan, Stinger füze üretimiyle önemli kabiliyet kazanan Roketsan, şimdi de yine SSM'nin programına aldığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yüksek irtifa füze üretim programlarında görev bekliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tesislerinin ve birliklerinin nokta hava savunmasının sağlanması amacıyla tedariki planlanan füze sistemleri ihalesine Aselsan'ın da katkı sağlamaları bekleniyor.

DSP, PKK'ya karşı güvenlik duvarı istedi
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, PKK'nın sınırlardan sızmalarını önlemek amacıyla, "güvenlik duvarları" örülmesini önerdi ve Meclis Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Macit, "Türkiye, sınırlarını ne pahasına olursa olsun aşılmaz, geçilmez ve sızılmaz kılmalıdır. Bu aynı zamanda yasaların emredici hükmüdür ve tek başına Türkiye'nin yerine getirmesi gereken bir yasal görevdir" dedi.

Çiçek, Madrid ve Londra'ya gidiyor
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle mücadele modellerini incelemek ve PKK'ya karşı yeni işbirliği olanaklarını araştırmak üzere önce Madrid, ardından Londra'ya gidiyor. Çiçek, İspanya'nın ETA'ya, İngiltere'nin ise ayrılıkçı IRA ve dinci El Kaide terör örgütlerine karşı verdikleri mücadeleyi yerinde inceleyecek; askeri, yasal ve teknik düzenlemelerle bilgi alışverişinde bulunacak. Çiçek, "Ortada başarılı örnekler varsa onlardan yararlanmak gerekir. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok". dedi.