kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
İspanyol Hükümeti, İspanyol piskoposları Vatikan'a şikayet etti
01:04
İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, İspanya'daki Piskoposlar Konferansı'nın, Hükümeti eleştirmesinden ötürü piskoposları, Vatikan'a şikayet etti.

İspanya'nın Vatikan Büyükelçisi Francisco Vazquez, Vatikan'ın iki numaralı yetkilisi ile bugün görüşme yaptığını belirten Moratinos, "İspanyol piskoposların tavrını sürpriz ve şaşkınlıkla karşıladık" mesajının Vatikan'a iletildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Moratinos, "Vatikan ile ilişkilerimizi en iyi düzeyde tutmakistiyoruz ama İspanyol piskoposların tavrını anlayamıyoruz. Bunu özelliklekatolik biri olarak söylüyorum" dedi.

Piskoposlar Konferansı'nın yayınladığı ve "teröristlerle diyalog edenlereoy vermeyin" diyerek geçmişte ateşkes sırasında ETA ile diyalog eden Hükümete oy verilmemesini istenen bildiriyle ilgili, "sosyalist biri olarak değil, katolik biri olarak kendimi hakarete uğramış hissettim" diyen Moratinos, "21. yüzyılda hiçbir katoliğin, Piskoposlar Konferansı'nın açıklamalarını anlayamayacağını" ifade etti.

Moratinos, İspanyol piskoposları "hiyerarşik ve aşırı dinci" olmaklasuçlayıp, bu kurumun katolik İspanyolların büyük bir bölümünü temsiledemeyeceğini savundu.