kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Babacan

'Türban tartışması imajımızı bozuyor'

Dışişleri Bakanı Babacan, başörtüsü tartışmalarının Türkiye'yi dışarda görünüm olarak zayıflattığını söyledi..
Dışişleri Bakanı ve Baş müzakereci Ali Babacan, başörtüsü ile ilgili son günlerde artarak yaşanan tartışmaların Türkiye'yi dışarıda görünüm olarak zayıflattığını söyledi. Babacan, konuyla ilgili tartışmalarda ortaya konan tezlerin ise "evrensel hukuk kurallarıyla bazen son derece çeliştiğini" savundu. İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) İcra Komitesinin Gazze Şeridi'ndeki sorunları ele alacağı toplantısı ise Suudi Arabistan'a giden Babacan, hareketinden önce gazetecilere türban ve Talabani'nin ziyareti konusunda açıklama yaptı. Babacan'ın mesajları şöyle:

* Görevim gereği dış dünyayla çok yakın ilişkisi olan biri olarak, Türkiye'de bugünlerde yaşanan bu tartışmaların önemli bir bölümü maalesef Türkiye'yi dışarıda görünüm olarak zayıflatmaktadır. Artık Türkiye'nin bu yeni dönemde gerçekten dışa açık bir dünya ülkesi olması için hep beraber çalışmamız gerekiyor. Bu tartışmaların içeriğine ve niteliğine bakacak olursak maalesef ortaya konan tezler evrensel hukuk kurallarıyla bazen son derece çelişmekte. Bu da Türkiye'yi dışarıya karşı daha farklı göstermektedir.

* Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani bir komşu ülkenin devlet başkanıdır ve Türkiye'yi ziyaret etmesi doğal bir gelişmedir. Ancak, böyle bir ziyaret için kesinleşmiş bir tarih yok.