kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EKİMDEN BERİ ORTADA YOK Times gazetesi haberinde, Çatalköylülerin, Sean Lupton’un geçtiğimiz ekim ayından beri ortalarda görünmediğine dair ifadelerine de yer verdi.

KKTC 'Hırsız burada değil' dedi, Times adres verdi

Times gazetesi, KKTC Başbakanı'nın "Adada değil" dediği, İngiltere tarihinin en büyük soygununu yapan çete liderinin, Çatalköy'de olduğunu savundu..
İngiliz Times gazetesi, ülkenin en büyük nakit soygununu gerçekleştiren çete lideri Sean Lupton'un KKTC'de olduğu konusunda ısrarlı... KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in "Ne çete lideri ne de çalınan para ülkede" açıklamasının ardından gazete, dün Lupton'un bulunduğunu iddia ettiği yerin tam adresini verdi: Çatalköy... Times, 7 yıl önce banka şubelerinin nakit paralarını toplayan Securitas isimli güvenlik şirketi araçlarının soygunundan sorumlu tutulan Lupton'ın Kuzey Kııbrıs'ta bir balıkçı köyü olan Çatalköy'de olduğunu ileri sürdü.

'ADALILAR ONU HATIRLIYOR'
Köy halkının da bu kişiyi tanıdığını belirten gazete, "Hatta bir kişi İngiltere'de çalışan bir karısı olduğunu bile hatırlıyor" dedi. Haberde Çatalköy sakinlerinden Tolga Demerali'nin de, "Onu tanımamak mümkün değil. Gözlerinin her biri başka yöne bakıyor. Türkçe bilmezdi" dediği de ifade edild. KKTC Dışişleri Bakanı'nın Lupton'un ülkede olmadığına dair kendilerine bilgi verdiğini de belirten gazete, "Ülkede olduğuna dair kayıt olmaz. Çünkü Lupton gerçek kimliğini gizleyerek sahte pasaportla giriş yapmıştır" yorumunda bulundu.