kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sekiz asker tahliye edildi tutuksuz yargılanacaklar

Ersan ATAR - Ercan DEMİRCİ SABAH
12 askerin şehit olduğu Dağlıca baskınında PKK tarafından kaçırılan 8 asker, Askeri Mahkeme'deki ilk duruşmada tahliye edildi. Davanın bir numaralı sanığı Yüce, terhis olduğu için evine dönecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sekiz asker tahliye edildi tutuksuz yargılanacaklar
Terör örgütünün Hakkari Dağlıca baskınında kaçırdığı, bir süre sonra serbest bıraktığı 8 askerin Van'daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki yargılanmalarına dün devam edildi. 8 erin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Davanın bir numaralı sanığı olan ve "devletin birliğini" bozmakla suçlanan er Ramazan Yüce, askerliği bittiği için terhis oldu. Dağlıca'da 21 Ekim'de yaşanan terör saldırısında PKK tarafından kaçırılan 8 asker için tahliye kararı, 18 saatlik yargılamanın ardından çıktı. Sanıklar, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde önceki gün hâkim karşısına çıktılar. İçeriği hakkında yayın yasağı konulan ve ilk gününde 11 saat süren duruşma dün de devam etti. Dünkü duruşmada 5 tanık dinlendi.

'EN BÜYÜK SEVGİLİM ANNEM'
Duruşmada askeri savcı, Ramazan Yüce dışındaki tüm sanıkların tahliyelerini talep etti. Mahkeme, dün 7 saatlik duruşma sonunda sürpriz bir şekilde sanıkların 8'inin de tahliyesine karar verdi. Duruşmanın bir sürprizi de Yüce'nin birliğinden gelen tezkere haberi oldu. Tezkere yazısında, Yüce'nin askerliğini tamamladığı, henüz mahkum olmadığı için de suçluluğunun sabit olmadığından askerliğini bitirmiş olduğu belirtildi. Bu nedenle Yüce, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından evine dönecek. Askeri Mahkeme'nin kararıyla tahliye olan Ramazan Yüce'yi, cezaevi kapısında bekleyen annesi ve avukatı karşıladı. Yüce, "En büyük sevgilim" dediği annesi Fatma Aydın Yüce ile sarmaş dolaş oldu. Yüce, "7 yaşımdan beri ailemin yükünü taşıyorum. Benim en büyük sevgilim annem. O artık ağlamayacak" dedi.
Haberin fotoğrafları