kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Üç kardeş cenazede ağlamaktan perişan oldu. Annelerinin cenazesi Eyüp Sultan Piyer Loti Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mazeretinizi bu yavrulara anlatın

Müslim SARİYAR- Deniz DERİN SABAH
Baba hapisteydi, anneleri 400 YTL ile onlara bakıyordu. Birbirlerini suçlayan yetkililer, patlamada ölen annelerine ağlayan üç yavruya ne diyebilir ki.....
En büyüğü 14, en küçüğü ise 10 yaşında 3 kardeşler.... Yaşları küçük ama yaşadıkları dram çok büyük... Kaderleri 2 yıl önce anne babalarının yollarını ayırmasıyla şekillenmeye başladı. 14 yaşındaki Ebru, 12 yaşındaki Berna ile 10 yaşındaki Erdem anneleriyle birlikte yaşamaya başladı. Ancak, 4 ay önce onlara destek olan babaları 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan cezaevine konuldu. Oturdukları ev kiraydı, üçü de okula gidiyordu... Anne Semra önce halı yıkama işine başladı. Her gün bir iki eve gidip halı yıkıyor, günlük 5-10 YTL para kazanıyordu. Ancak bodrum katındaki evin kirası, 250 YTL'ydi. Üstelik 7'nci sınıf öğrencisi kızları ile dördüncü sınıf öğrencisi oğlunun okuduğu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'na eğitime katkı paylarını bile yatıramıyordu. Tek çaresi düzenli bir iş bulmaktı. Günlerce iş aradı.

YENİDEN EVLENECEKLERDİ
Sonunda kendisini ölüm yolculuğuna çıkartacak korkunç patlamanın yaşandığı binadaki bir cımbız atölyesinde bir ay önce sigortasız 400 YTL maaşla işe başladı. Çocuklar ise anne ve babalarının yeniden birleşmesi için gizli gizli 'aracılık' ediyordu. Ve 2 yıl ayrı kalan çift, geçtiğimiz günlerde Bayrampaşa Cezaevi'nde önümüzdeki Perşembe günü bir kez daha nikah masasına oturmak için sözleşti. Ve Semra Bakkal , çocuklarıyla birlikte gelinlik bakmaya gitmek için sözleştiği gün ölüme gitti. Evde TV izlerken patlamayı duyan kardeşler, önce yaşananların kendilerine çok uzak olduğunu düşündü. Ancak acı haber kısa süre sonra teyzeden geldi. Ve kısacık hayatlarında acıların her türüyle tanışan kardeşler, şimdi hiçbir kurumun 'suçu üzerine almadığı' bu patlamaya annelerinin neden kurban gittiğini soruyorlar.... Çocuklara teyzeleri Sevil Bakkal sahip çıktı. Yeğenlerini bağrına basan teyze, "Benim onlara yedirecek ekmeğim, bakacak gücüm var. Babaları çıkınca karar verir. İster bizimle yaşar ister ev tutar" diye konuştu.