kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Grip salgını Stockholm’de doruk noktaya ulaştı
01:03
Grip salgını (enflüensa salgını) Stockholm'de doruk noktaya ulaşmış durumda ve önümüzdeki altı hafta boyunca Stockholm'de yaklaşık 95.000 insanın daha grip salgınına yakalanma riski var.

Enflüensa sezonu ekim ayında başladı; fakat asıl şiddetli salgın yakın bir zamanda patlak verdi ve şubat ayının sonlarında ise doruk noktasına ulaşması bekleniyor.

Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nde görev yapan Epidemiolog Annika Linde, basına verdiği demeçte, "Tam olarak kaç kişinin hastalanacağını söylemek çok zor fakat yaklaşık nüfusun % 5'i yakalanıyor. Bu yılki salgının çok ciddi boyutlara varacağını düşünmüyoruz fakat her halükarda hassas insanların aşı yapılması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

İsveç'te grip aşısı tutmadı, o yüzden de binlerce insan hastanelik oldu. Bu seneki grip virüsünde bir genetik değişikliği yaşandığını ve o yüzden de aşıların bir fayda etmediğini belirten İsveç gazeteleri, sebebinin AB seviyesinde araştırıldığını yazdı. Grip konusunda kullanılan aşıların ismi ise Tamiflu.