kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kimse gölge etmesin başka şey istemeyiz'

Baykal, önce Org. Büyükanıt'ın tek cümlelik türban değerlendirmesiyle ilgili "Kimse gölge etmesin, başka bir şey istemiyoruz" dedi, sonra da sözlerin hedefinin TSK olmadığını açıkladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kimse gölge etmesin başka şey istemeyiz'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Malumun ilamı olur" yönündeki tek cümlelik türban değerlendirmesiyle ilgili, "Bizim hukukun dışında hiçbir kurumdan bir bekleyişimiz yok. Hiçbir kurumla işimiz yok. Kimse gölge etmesin, başka bir şey istemiyoruz" dedi. Sürecin ve yaşanan yanlışlıkların herkesin ortak sorumluluğu sonucunda ortaya çıktığını söyleyen Baykal, önce türban tartışmalarıyla ilgili NTV'de canlı yayında soruları yanıtladı, ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la görüştü. Org. Büyükanıt'ın tek cümlelik çıkışı ile Yargıtay ve Danıştay'ın açıklamalarının "cumhuriyeti koruma mekanizması" olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Baykal, "Gölge etme başka ihsan istemem" sözü tarihe mal olan ünlü düşünür Diyojen gibi konuştu:

'GÖLGE ETME'
"Türkiye yaşadığı deneyin sonucunda görmeye başladı ki bu konularda halkın kendisinden başka güvencesi yoktur. Varsa bir tek güvence de hukuktur. Hiçbir kurumun bu konuda yapabileceği hiçbir şey yoktur. Bu ortaya çıkmıştır. Bunun ortaya çıkmış olması da artık netleşmiştir. Bizim hukukun dışında hiçbir kurumdan bir bekleyişimiz yok, kimse gölge etmesin başka bir şey beklemiyoruz." Daha sonra Kılıç ile görüşen Bay kal, çıkışta "gölge etme" sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. Muhataplarının TSK olmadığını söyleyen Baykal, "Bizim muhatabımız genellikle siyasetçilerdir, onların uygulamalarıdır. Siyaset dışındaki temel kurumlar, yargı organları, silahlı kuvvetler hedefimiz haline gelmezler" dedi. ANKARA