kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çin'in efsanevi kahramanları Ankara'da

Yeni Haber
Farklı dönemlerde yaşamış Çin kahramanlarının Wuhan Tiyatro Topluluğu tarafından canlandırıldığı "Hereos of China" (Çin Kahramanları) adlı dans gösterisi Ankara'lı sanatseverlerle buluşacak...
"Hereos of China" (Çin Kahramanları) adlı dans gösterisinin ana temasını, Çin'e adını veren Çin hanedanı "Shi Huang" ve onun sadık askerleri "Terracota savaşçıları"nın oluşturuyor. Kelime anlamı güç, enerji ve konsantrasyon anlamına gelen Kung-Fu'nun derin felsefesinin yön verdiği "Shaolin kung fu ustaları" ve babasının yerine erkek kılığına girerek orduya katılan efsanevi kadın savaşçı "Hua Mulan" gibi birçok unutulmaz kahraman, gösteriyle sahneye taşınıyor.

Modern sahne tekniklerinin, dansların, ışıkların, müziğin ve rengârenk kostümlerin süslediği sahnede, geleneksel Çin kültürü sergileniyor. Gösteri, geleneksel Çin akrobasisini ve Batının estetiğini bir araya getiriyor.

19. Roma Altın Sirk Festivali'nde "Altın Madalya" ve 9. Monte Carlo Uluslararası Akrobasi, Sirk ve Tiyatro Yarışması'nda "Altın Palyaço" ödüllerini kazanan Wuhan Tiyatro Topluluğu'nun gösterisi 5-6 Şubat tarihlerinde saat 21.00'da Anadolu Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek.

(ANKA)