kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Somon, tuna ve uskumru cilde ilaç gibi geliyor!

DİDEM SEYMEN - SAĞLIK SERVİSİ
25.01.2008
Anti-aging uzmanı Dr. David Lubetkin, kırışıklıklardan korunmak için krem kullanmanın yetmeyeceğini ve bol bol uskumru, tuna ve somon gibi eti yağlı balıklar tüketmek gerektiğini söylüyor..
Amerika'nın önde gelen anti-aging uzmanlarından Dr. David Lubetkin, Türkiye'ye geldi. Lubetkin, cildi kırışıklıklara teslim etmemek için yapılması gerekenler hakkındaki sorularımızı yanıtladı:

* Cildi kırışıklıklardan korumak için kremler yeterli midir?
Cildi kremlerle sadece dıştan beslemek yeterli değildir. Dünyada yeni bir kozmetik trendi var. Cildinizi artık hem içeriden, hem de dışarıdan beslemelisiniz. Yani cildiniz için uygun kremleri kullanırken, aynı zamanda vitamin ve takviyelerle içeriden de destek vermelisiniz.

YALNIZCA HAPLAR YETMEZ!
* Cildi içeriden nasıl besleriz?
Bunun için yeni çıkan ilaçlar var. Ancak desteği yalnızca ilaçla almanıza gerek yok. Öncelikle beslenmenize önem verin. Bol su için. Balık, mönünüzün ayrılmaz parçası olsun. Eti yağlı balıklar seçin. Uskumru, somon, tuna gibi balıklar cildiniz için ilaç gibidir.

* Bir gün yalnızca tek bir ilaçla kırışıklıklardan kurtulmak mümkün olabilir mi?
Kırışıklıkları yok eden bir ilaç henüz yok. Oluşmuş kırışıklığı bir ilaç içerek düzeltemezsiniz. Ancak ilaçlarla ve tabii kremlerle kırışıklığın oluşma süresini uzatabilirsiniz. Kırışık önleyici kremlerin yanında tüm dünyada aynı zamanda hapları da çıkıyor. Bu haplarla da cildi beslemek ve kırışıklıkları azaltmak mümkün oluyor. Bu takviyeler sayesinde kırışıklıkların görünme sıklığı azalıyor.

BOL BOL GÜLÜMSEYİN!
* Estetik operasyon yaptırmadan, sadece kozmetik ürünler kullanılarak, oluşmuş kırışıklıklar giderilebilir mi?
Plastik cerrahinin yerini alamayız ancak kozmetiği doğru kullanarak estetik operasyon kadar başarılı sonuçlar alınabilir. Düzenli olarak kırışıklık önleyici kremler kullanırsanız, botoksa ihtiyacınız azalır. Eğer sigara içmezseniz, bol su içerseniz, bol sebze ve meyve yerseniz estetik cerrahiye ihtiyacınız olmaz. Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz.

* Cildimizde ilk neresi kırışır?
Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır. Bazen 20'li yaşlarda biri bile bu kırışıklıklardan edinebilir. Fazla gülen kişilerin cildi de çabuk kırışır.

* Yani mimiklerle gülmemek mi gerekiyor?
Hayır, aksine gülün çünkü gülünce mutlu olursunuz. Stres, serbest radikal oluşumunu arttırır ve yaşlanmayı hızlandırır. Gülün ama aynı zamanda kremlerinizi ve haplarınızı da düzenli olarak kullanmayı ihmal etmeyin. Aynaya bakın ve gözlerinizi kırıştırmadan gülmenin bir yolunu bulmaya çalışın. Çünkü gülmek aynı zamanda iyi bir kırışıklık önleyici ilaçtır. Çok gülen insanlar, kolay kolay yaşlanmaz.
Haberin fotoğrafları