kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pazar günü kar geliyor-HARİTALI

Yeni Haber
Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava tüm yurtta etkili olacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzey kesimleri yarın Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.


Buna göre, yarın öğle saatlerinden sonra, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzey batısında yağış bekleniyor. Yağışlar yarın Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yağmur, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Yağışlı hava pazartesi günü tüm yurtta etkili olacak. Yağışlar Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur, yağış alan diğer kesimlerde kar şeklinde olacak.

Rüzgar pazartesi günü yurdun batı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden (poyraz), yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneybatı yönlerden (lodos) saatte 60-80 kilometre hızla esecek.

Kar yağışının Pazartesi günü Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de poyraz fırtınası ile birlikte etkili olması bekleniyor.

Güney ve doğu bölgelerimizde ise kuvvetli lodos ile birlikte beklenen etkili yağışların Doğu Anadolu bölgesinde çığ riski oluşturacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı hava salı ve çarşamba günleri, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek.

Hava sıcaklığı yarın yurdun kuzey ve batı kesimlerinde 1-3 derece artacak, pazartesi günü yurdun batı kesimlerinde poyraz fırtınası ile birlikte hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere azalacak.Yetkililer, pazartesi ve salı günleri batı bölgelerimizde poyraz ile birlikte beklenen etkili kar yağışları ile güney ve doğu bölgelerimizde kuvvetli lodos ile birlikte beklenen etkili yağışların neden olacağı olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve ilgilileri uyardılar.