kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Şırnak ve vatan sevgisi

Çamlıca Coşkun Koleji'nin davetlisi olarak 50 Şırnaklı öğrenci İstanbul'a geldi. 6-7 ve 8'nci sınıf talebeleri, İstanbul'da kendi yaşlarındaki çocukların evinde kaldılar. Böylece hem çocuklar, hem de ebeveynler birbiriyle yaklaştı. Sözbir Oteli'nde Şırnaklı çocuklarla birlikte oldum; sohbet ettik.
- Büyüyünce ne olmak istersiniz?
Doktor, hemşire cevabı ağırlık taşıyor. Astronot ve futbolcu gibi değişik cevaplar da var. Öğretmenleriyle de konuştum. "Bugüne kadar, Şırnaklı, pek uzman doktor yüzü görmemişti. 150 kişilik bir hastane kuruldu; şu anda 33 uzman doktorumuz var" dedi.
Çocuklar lâfa girdi: "Yollarımızı yapıyorlar; fakir ailelere kömür ve erzak dağıtıyorlar. Kitaplarımız bedava; bilgisayarlı sınıflarda eğitim görüyoruz."
AK Parti, son seçimlerde güneydoğuda galiba bu yüzden büyük oy patlaması yaptı.
Çocuklar üzgün; "Şırnaklı deyince bize ters ters bakıyorlar. Sanıyorlar ki, Cudi Dağı, Namaz Dağı, Gabar Dağı Şırnak'ın içinde, merkezinde. Oysa uzakta. Biz teröristlerle içe yaşamıyoruz."
İstanbul Valisi'ni de ziyaret etmişler. Muammer Güler'in sarf ettiği bir söz kulaklarına küpe olmuş: "Ben Mardin'liyim ama, gördüğünüz gibi İstanbul Valisi olabildim. Sizlerin de önü açık."
Bu gibi ziyaretler, onların ülkeyi daha sıkı kucaklamasına vesile oluyor. İstanbul'a konuk edilen Şırnaklıların konuşmalarını, Mehmet Ali Birand'ın haberinden takip eden Hıncal Uluç da iftihar etmiş: "Onları seyrederken inandım ki, yarınlar için korkmaya gerek yok."
Bilmiyorum farkında mı Uluç... Bu organizasyonu Fethullah Gülen cemaati yaptı.