kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Farkı yaratamayan haberciler!..

Korcan Karar ortak dostlara sitem etmiş.. "Hıncal Ağbi bizi unuttu"
diye.. Show'a gittikleri için değil. Ben atv Haber'i çoktan unutmuştum. Çok sıradanlaştığı, çok monotonlaştığı, Ali Kırca emekliliği bekler gibi ekrana çıktığı için.. M. Ali'yi seyrediyordum genelde.. Fatih başlayınca bayıldım. İkisine bölündüm.
Korcan'ın sitemi gelince, perşembe akşamı üç haber bültenini dönüşümlü izledim. Sunucular dışında farkları yoktu.. Bu kadar sıradan, bu kadar sürprizsiz, bu kadar farksız..
Antep'te polisle eşkıya, tam 12 saat çatışıyor, tek kare görüntü yok.. Niye?.. Yasak mı geldi?.. Söyle o zaman.. Antep'te kameramanı mı yok ulusal kanalların.. Pardon Cihan ya da İHA ajansından gelmezse, onlarda bulunmaz zaten..
Yahu cep telefonuyla çeken bir Antepli de mi bulamamışlar?..
Bu nasıl televizyon haberciliğidir?. Bir özür dile yahu, görüntü veremediğin için..
Emniyet Müdürlüğü önünde yayın yasağı olan haber için nöbet.. Bu nasıl habercilik peki?.
Türban yasağı.. Millete gına geldi artık bu Türban demeçleri ve görüntülerinden. Sabahtan beri haber kanalları veriyor zaten.. Sende yeni ne var, hemşerim?.
Yok.. Bir, tek bir sunucu cesaret edememiş, ezberlenmiş sırayı değiştirmeye.. Karamanlis ziyaretini en başa alıp, bu ziyareti ve anlamını anlatmaya..
Hepsinde ayni ezber ajans görüntüleri, ayni ezber laflar..
49 yıl sonra gelmiş de.. Amcasından ileri gidip Anıtkabir defterine yazı da yazmış da.. Üstelik Atina'da yer yerinden oynarken "Atatürk'e gitme" diye kıyamet koparken yapmış bunları da..Eeee!..
Göstersene kopan kıyameti o zaman.. Bağlansana Atina'ya.. Yok mu muhabirin..
Yorgo Kırbaki'yi konuştur.. Stelyo Berberakis'i al ekrana.. Yunanistan'ın en saygın dış politika ve Türkiye yorumcusuna sor, bu ziyaretin Türk-Yunan İlişkileri konusunda ne demeye geldiğini..
Ziyaret günlüğünden şifreler çöz..
Bir gün evvel güya dost ve kardeş İslam ülkesinden gelen kapşonlu herifle, Ankara'nın buz soğuğunda Atatürk ve Türk milletine saygıdan Anıtkabir'de bir kilometre yolu, paltosuz, ceketle yürüyen Karamanlis'i yan yana göster.. Üzerine de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz batının ilmini sanatını değil, ahlaksızlığını aldık" lafını bindir ki, doğudan alınanı da görsün millet..
Karamanlis'in Anıtkabir defterine "Atatürk ve Venizelos geçmişin çatışma ve trajedilerinin, iki halkın yararına olacak daha iyi bir barış ve işbirliği geleceğinin inşa çabalarına engel olmasına izin vermeyecek siyasi cesaret, irade ve ileri görüşe sahiptiler" yazmasının anlamını bir siyasal tarihçiye sormak hiçbirinin aklına gelmedi. Bu lafın yanına, Atatürk'ün Venizelos tarafından Nobel Barış Ödülüne aday gösterilişini eklesene.. Hatırlatsana..
Recep Tayyip Erdoğan'ın Ruhban Okulu açılışına izin verilebileceği işareti,
"Fener Patriğinin ekümenliği Ortodoks dünyasının işidir" deyişi, TürkYunan ilişkilerinde nasıl bir dönüm noktası olacak, gene ayni siyasi tarihçilerle konuşulurdu. Düne kadar Patriği, Eyüp Kaymakamına denk bir Türk din adamı kabul eden politikamızdaki bu önemli değişiklik, TürkYunan ilişkilerine nasıl bir yumuşama getirecek, Kıbrıs sorununun çözümünde önemli adımlar atılmasına nasıl yardımcı olacak, hatta Türkiye-AB ilişkilerini nasıl etkileyecek, tartışıp gündem yaratsana..
Haber orda duruyor.. Herkes için duruyor. Gözün kör, ya da ahmak değilsen orda.. Onu alıp aynen bültene koymayı 5 yaşındaki çocuk da yapar. Mesele haberi ordan alıp işlemek.. Fark, herkesin elindeki haberi verirken, işleme ve sunuşta yaratılır..
Sevgili Dostlarım, M.Ali, Ali ve Fatih!..
Ben sizlerden birinin yerinde olsam, Karamanlis ziyaretini bir numaralı haber yapardım. Öyle bir işlerdim ki, bütün Türkiye bugün onu konuşurdu. Hatta Yunanistan'a, hatta dünyaya yansırdı. Siz ajans görüntüleri ile sıradan bir protokol ziyareti imişçesine, hiç önemi yokmuş ve hiç sonuç yaratmamışçasına laf olsun diye bültenlerinize aldınız. Çok arka sıralarda laf olsun diye yayınladınız.
Ben de sizi laf olsun diye izledim.
İyi geceler!.. Tatlı rüyalar!..
Sizlere de.. Dizi içeriği yazarak TV eleştirmenliği yaptıklarını sanan dostlarım!..