kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kendi arabanızı kendiniz monte edin

Yeni Haber
Le Patron, ne dünyanın en pahalı arabası, ne de dünyanın en büyük araba üreticisinin yaptığı bir araba markası değil. Onu farklı kılan özelliği bu arabaları evinizin garajınızda kendiniz monte edebilmeniz. Yani diğer araba markaları gibi arabayı hazır değil de parçalar halinde paket içinde satın alıyorsunuz. Bu almış olduğunuz paketleri evinizin garajında monte ederek, arabanızı kendiniz yapıyorsunuz. Bu özelliği sayesinde ünlü otomobil markalarının görücüye çıktığı 'Brüksel Araba Fuarı'nda hemen diğer otomobillerden ayrılıyor. Fuarda küçük bir stantta tanıtılan Le Patron isimli araba farklı görüntüsüyle bizim de dikkatimizi çekmeyi başardı.

Her gün yollarda gördüğümüz otomobil modelleri karşısında Le Patron dış görüntüsüyle hemen diğer araçlardan ayrılıyor. Zira Le Patron'lar adeta tarihin tozlu sayfalarından çıkarak yeniden yollara dönen klasik otomobil görüntüsüne sahip bir araba.

Bu ilginç arabaları Brüksel araba fuarında sergileyen Kenny Butstraen, ilk Le Patron markalı arabanın 10 yıl önce yapıldığını belirterek, kendisinin de 2005 yılından beri Belçika bayiliğini yaptığını söyledi. Kenny Butstraen arabanın özelliğini müşterinin kendisinin monte etmesi olduğunu belirterek, "Bu arabanın parçalarını kendiniz paket halinde alıyorsunuz ve evinize götürüp monte ediyorsunuz. Tabii müşterinin elinde eski bir Renault şasesi ve 2pk motorun olması gerek. Bunların üzerine bizim Le Patron parçalarını, kaportasını tekelerini müşterimiz kendisi garajında takıyor" dedi.

Böylesi ilginç bir arabanın fiyatına gelince görüntüsüyle oldukça pahalı klasik arabalara benzeyen Le Patron'ların fiyatı 5 bin Euro'dan başlıyor. Bu paraya Le Patronların klasik bütün parçalarını alabiliyorsunuz tabii elinizde eski bir Renault şasisinin ve 2pk motorun olması gerekli. Ayrıca isteyeceğiniz ekstra özelliklere göre de Le Patron'ların fiyatı yükseliyor.

Küçük bir arama markası olarak, dünya devleriyle aynı fuarda yer almanın nasıl bir duygu olduğunu Kenny Butstraen'a sorduğumuzda bunun çok farklı bir duygu, bununla birlikte aslında "biz onlar gibi değiliz" diyor ve ekliyor: "Biz insanların ilgisini çekmek istiyoruz. Bizim araçlarımız teknik hobi için, biz insanlar kendi el sanatlarıyla bir araba yapmalarını istiyoruz. Bizden hazır bir araba alamazsınız. Buraya gelen ziyaretçilere bunu anlatmaya çalışıyoruz ondan sonra da siparişler geliyor" diyor.

Le Patronların müşterilerinin çoğunu orta yaş ve üzeri müşterilerin oluşturduğunu söyleyen Kenny Butstraen, "Müşterilerimizin çoğu büyük yaş grubundan babalar çocukları evden ayrılmış ve boş vakitlerini değerlendirmek için bir hobi arıyorlar. Bu düşünceye sahip insanlara kendi arabasını sıfırdan elleriyle yapma fikri oldukça orijinal geliyor. Bir de eskiden motor kullananlar yaşları ilerledikçe güvenilir bir araç istiyorlar ve Le Patron arabasını alternatif olarak seçiyorlar" dedi.