kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık Prof. Dr. Gökhan Antalya

Tarihi ortamda hukuk semineri

Güngör KARAKUŞ SABAH
1. Uluslararası Ticaret Hukuku Sempozyumu, TMSF'nin katkılarıyla Marmara Üniversitesi'nin tarihi Ord. Prof. Reşat Kaynar Salonu'nda yapılacak..
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek "Tüzel kişilik perdesinin aralanması" konulu Uluslararası Ticaret Hukuku Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak. 2 Şubat'ta TMSF'nin katkılarıyla tarihi Ord. Prof. Reşat Kaynar Salonu'nda gerçekleştirilecek ve bir gün sürecek sempozyumda "genel olarak tüzel kişilik perdesinin aralanması, şirketler ve icra iflas hukukunda perdenin aralanması, bankacılık ve vergi hukukunda perdenin aralanması" başlıklarıyla üç oturum yapılacak. Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Oskay ve Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanı Yurdaer Özdilek'in oturum başkanlığında gerçekleştirilecek sempozyuma konularında uzman birçok isim katılacak. Tüzel kişilik perdesinin Türkiye'de ilk defa işleneceğini söyleyen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Antalya, kişilerin hukuka aykırı işlemleri şirketler üzerinden yapıp daha sonra sorumluluğun kendilerine ait olmadığını söylediğini anlatarak, sempozyumda bu durumun genel bir teori içinde hukuki zemine oturtulmasını masaya yatıracaklarını kaydetti.

TARİHİ SALONDA YAPILACAK
Sempozyumun yapılacağı Ord. Prof. Reşat Kaynar Salonu tarihi geçmişiyle önemli bir yere sahip. Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampusünde bulunan tarihi salon II. Abdülhamit döneminde mescit olarak yapıldı ancak hiç kullanılmadı. Uzun yıllar kütüphane olarak faaliyet gösteren salon 1983 yılında Marmara Üniversitesi'ne verildi ve anfi olarak kullanılmaya başlandı.
Haberin fotoğrafları