kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkeş'in eski korumasının çete operasyonu

Yeni Haber
Milliyetçi Hareket Partisi kurucu başkanı Alparslan Türkeş'in uzun süre yakın korumalığını da yapan emekli Başkomiser Tahsin Pehlivanoğlu ve 10 adamı organize suç örgütü oluşturdukları iddiası ile gözaltına alındı.

Pehlivanoğlu ve arkadaşlarının iş ve evlerinde yapılan aramalarda 9 tabanca, yüzlerce mermi, çok sayıda çek-senet ile beraber silahların gece kullanımını sağlayan lazer pointer cihazı ele geçirildi.

Ankara Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan "Çekiç" Operasyonu'nda liderliğini emekli Başkomiser Tahsin Pehlivanoğlu'nun kurduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütü çökertildi.

Polis, haraç almak, çek-senet tahsilatı yapmak, darp ve yaralama gibi çok sayıda olaya karıştığı belirtilen Pehlivanoğlu'nun halen tutuklu bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile yakın ilişkisi bulunduğu belirtti.

Operasyon kapsamında dinleme kayıtlarına giren Pehlivanoğlu'nun görüşmelerinde tehdit ettiği kişilere, "Beni bir araştır kim olduğumu öğren. Yarım saat sonra arayacağım. Etek giydirip Kızılay Meydanı'nda gezdiririm lan sizi" sözleri de dosyada yer aldı.

Öte yandan yine Pehlivanoğlu'nu karıştığı bir silahlı kavga nedeniyle haber yapan bir gazeteciyi de tehdit ettiği belirlendi. Gazeteciyi cep telefonundan arayan Pehlivanoğlu'nun "Seni manşet yaparım" diyerek sindirmeye çalıştığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, zanlıların iş ve evlerinde yapılan aramalarda 9 tabanca, yüzlerce mermi, çok sayıda çek-senet ile beraber silahların gece kullanımını sağlayan lazer pointer cihazının bulunduğunu ifade ettiler.

(ANKA)