kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayrünnisa Gül'e Cafe Milano'dan özür mektubu

Washington'da yemek yediği Cafe Milanano'dan Hayrünnisa Gül'e bir mektup geldi. Mektupta, restoran yetkilisinin yemeğe ait bilgilerin basına sızdırmasıyla ilgili üzüntü ve özürleri yer aldı..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD ziyareti sırasında eşi Hayrünnisa Gül'ün Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un eşiyle akşam yemeği yediği Cafe Milano, Hayrünnisa Gül'e bir özür mektubu gönderdi. Restoran yetkilisi Franco Nuschese, Hayrünnisa Hanım'a, "Yemeğinize ait bilgilerin açıklanmasında ortaya çıkan çok haksız basın haberleri karşısında dehşete düştüm" dedi.

MÜDAHALE YOK
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, restoranda görevli garsonun görevine son verilmesiyle ilgili Hayrünnisa Gül'ün ve Washington Büyükelçiliği'ni itham eden haberlerin "üzüntüyle" izlendiği belirtildi. Garsonun işiyle ilgili hiçbir müdahalede bulunulmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanlığı, "Sayın Hanımefendi'yi de üzen bu gelişme, ABD'de büyük önem verilen özel hayatın gizliliği gibi bazı ilkelerin ihlali nedeniyle restoran yönetiminin aldığı bağımsız bir kararın sonucudur" dedi. Restoran yetkilisi Franco Nuschese tarafından kaleme alınan, müşterilerin mahremiyetinin çalışanlar ve yönetim tarafından korunmasının kendileri için önem taşıdığı anlatılan mektupta, "Bir garson tarafından dışarıya yetkisizce verilen bilgi nedeniyle yaratılan gereksiz ilgi ve müdahale için en derin özürlerimi sunarım'' denildi. Ayrıca restoran yönetiminin, yemeğe ilişkin bilginin sızdırılmasının öğrenilmesi üzerine "müşteriye ait özel ya da gizli bilgileri medyayla paylaşmama politikası"na uygun hareket ettiği ve hiçbir kaynağın yönlendirmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.