kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İktidar da muhalefet de arkamızda"

ANKA
Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, yaptıkları işin kamuoyu tarafından anlaşılması için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Ertürk, bazı yasal değişiklikler için gittiği Meclis Komisyonlarında yaptığı her konuşmada, iktidar ve muhalefetiyle bütün parlamenterlerin kendilerine destek verdiğini gördüğünü ve bunun çok önemli, çok değerli bir ödül olduğunu kaydetti.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) ve TABA-Amcham (Türk-Amerika İşadamları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen "Liderlik Konferansı"na katıldı.

Ertürk, burada yaptığı konuşmada, "Kamuoyunun yaptığımız işin değerini anlaması için neyi kaybettiğini göstermek zorundaydık. Bunu başardık. Şimdi sokakta beni gören insanlar bile 'ne olacak, 50-60 milyar dolarımız?' diye soruyor" dedi.

Ertürk, sokaktaki insanın TMSF'ye bakışının Meclis'teki milletvekillerine de aynı şekilde yansıdığını söyledi.

"Kamu vicdanını yaptığımız iş konusunda tatmin etmemiz gerekiyordu, bunu yaptık" diyen Ertürk, bazı yasal değişiklikler için gittiği Meclis Komisyonlarında yaptığı her konuşmada, iktidar ve muhalefetiyle bütün parlamenterlerin kendilerine destek verdiğini gördüğünü ve bunun çok önemli, çok değerli bir ödül olduğunu kaydetti. Ertürk, "Herkes bunu gördü. Bizim yaptığımız işlerin hiçbir politik tarafı yok, hiçbir politik tarafla ilişkisi yok. Zaten herkes geçmişte ekonominin kötü yönetilmelisinin hangi görüşten, hangi ideolojiden olursa olsun, herkesin zararına olduğunu gördü" diye konuştu.

"YARGI DENETİMİ BİZİM İÇİN ÇOK KRİTİK"

Türkiye'de denetim mekanizmasının yanlış işlediğini ifade eden Ahmet Ertürk, "Ben de denetimden geliyorum. Bütün bakanlık ve bakanlık dışı kuruluşlarda yüzlerce çok iyi çalışan denetimci var ama maalesef Türkiye çok da iyi yönetilmiyor. Demek ki orası yanlış bir öncelikler sıralamasıyla çalışıyor. Hangi zaafların öne çıkacağına ilişkin yanlış bir sıralama var" dedi.

Yargı denetiminin kendileri için çok kritik olduğunu dile getiren Ertürk, şunları söyledi:

"TMSF'nin bütün kararları denetime açık ve biz bundan mutluyuz çünkü böylelikle hata yapmamak için daha dikkatli davranıyoruz ama yargı sisteminin arızalarını konuşma cesaretine sahip olmalıyız. Yargı sisteminin politik veya ekonomik sistem kadar arızalarını konuşma cesaretini göstermeliyiz. Yargı sisteminin daha düzgün ve adil çalışması gerekiyor."

MUTLU ADAMLAR LİSTESİ...


Ertürk, bankacılık yaptığı dönemde, kimsenin onları arayıp sormadığı için TMSF'ye borçlu olanların çok mutlu olduğunu gördüğünü belirtti. TMSF Başkanı Ertürk, "Ben gelince ilk kez bu mutlu adamlar listesini önüme koydum. Bundan böyle kime borcu olursa olsun önce TMSF'ye borcunu ödeyecek" diye konuştu.

Ertürk, şunları kaydetti:

"Şimdi TMSF'ye borçlu olan kurumlar başka hangi bankaya borçlu olurlarsa olsunlar önce fona olan borçluluktan kurtulmaya çalışıyor. Bu bizim zulüm ettiğimiz anlamına gelmiyor. Bu, kimsenin gözünün yaşına bakmadığımız anlamına geliyor. Bizim amacımız kamunun alacağını tahsil etmek. Ama kavga etmek isteyenler varsa da kaçmadık. Bu anlaşılınca tahsilat performansımız daha da arttı."