kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gaziantep'te El Kaide çatışması: 1 polis şehit

Yeni Haber
Gaziantep'te sabah saatlerinde başlayan El Kaide'ye yönelik operasyon sona erdi. Polis, teslim ol çağrılarına olumsuz cevap veren 2 teröristi de ölü ele geçirildi. Böylece operasyonda 4 terörist öldürülmüş oldu. Çatışmada 1 polis şehit olurken, 4 polis ve 1 vatandaş yaralandı.

*OPERASYONDAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Karşıyaka Mahallesi'nde, bir terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonun sona erdiğini bildirdi. Ali Yılmaz, operasyonlarla ilgili geniş açıklamanın Gaziantep Valiliği tarafından daha sonra yapılacağını söyledi.

Polis, sabaha karşı Karşıyaka, Yazıcık ve Hasırcıoğlu Mahallesi'ndeki 3 eve operasyon düzenledi. Operasyonlarda 5'i glock 6 tabanca, bir tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü mensuplarının barındığına ilişkin duyumlar üzerine, Gaziantep merkez ile Nizip ve Şehitkamil ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda panzerin bulunduğu bölgede trafik akışına izin verilmedi. Çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği bölgeye, bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri de sevk edildi. Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın yürüttüğü operasyonda silahlı çatışma çıktı.

Karşıkaya Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki operasyonda teslim ol çağrılarına silahla karşılık veren teröristlerden Servet Sarıoğlu ile Cebrail Kirazoğlu öldürüldü. Teslim ol çağrılarına olumsuz cevap vererek çatışmayı sürdüren Mehmet Polat ve aynı ismi taşıyan oğlu da ölü ele geçirildi.

Çıkan çatışmada Sakarya'nın Akyazı nüfusuna kayıtlı polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit olurken, polis memurları Mehmet Ağca (42), Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37) ve Mehmet Ali Koca (35) ile yoldan geçen vatandaş Saadettin Özen yaralandı.

Yaralı polisler Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, Saadettin Özen ile Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan yaralı polis Mehmet Ağca'nın başarılı bir ameliyatla karnındaki kurşunun çıkarıldı.
Bu arada, Vali Süleyman Kamçı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ve Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu olay yerine gelerek Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın yürüttüğü operasyon hakkında bilgi aldı.

20 kişinin ele geçirildiği operasyon çerçevesinde çatışma meydana gelen evden çıkan iki kadın da gözaltına alındı.

Örgüt evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Zanlılar, H. Polat, Ö. Polat, C. Ayyıldız, H. Karalar, M. Culha, D.Yılmış, İ. Gübren, A.Yıldız, M. A.Kartal, A. Polat, M. Çınar, M. Bozkurt, V. Aslan, E. Sarıoğlu, M. Kiraz, H. Işık, A. Kara ve adı açıklanmayan 3 kişi.

18 AYRI NOKTAYA EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 18 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çatışmaların yaşandığı Gaziantep'teki Yazıcık ve Hasırcıoğlu mahallelerindeki yapılan aramada, 5'i glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ile çok miktarda mermi ele geçirildi.

Çatışmanın devam ettiği Karşıkaya Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki evden terör örgütü mensuplarının polise ateş açması sırasında, yoldan geçen Sadettin Özen'in vücuduna isabet eden kurşunla yaralandığı ve olay yerinde bekleyen 112 ekipleri tarafından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

AJANSLAR