kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polise 'Adam öldürme'de hapis

AA
Yeni Haber
Fatih'te ''dur'' ihtarına uymayan genci öldürdüğü öne sürülen polis memuru Bayram Ergin, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık polis memuru Bayram Ergin katıldı. Ölen Aytekin Arnavutoğlu'nun babası Mustafa Arnavutoğlu'nun yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Radyo-TV Foto Film Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Mustafa Çamlıbel ile Ruşen Öztoprak da bilirkişi olarak duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, Çamlıbel ile Öztoprak'ın hazırladıkları dosya arasındaki 4 adet CD incelendi.

Bilirkişiler, CD'lerden ikisinin, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinin, ateşli silahla adam öldürme suçuna ilişkin otomobil inceleme fotoğraflarını, diğer iki CD'nin ise olay yeri fotoğraflarıyla ilgili görüntüleri içerdiğini kaydetti.

Sanık avukatları, görüntülerin olay anının görüntüleri olmadığını ifade ederek, olaydan sonra Aytekin Arnavutoğlu'nun bulunduğu aracın konumunda değişiklik yapılmış alabileceğini öne sürdü.

Otomobilin el freni çekili olmadığından, olaydan sonra aracın kendiliğinden de hareket etmiş olabileceğini ifade eden sanık avukatları, görüntülerin polis memuru Ergin'in savunması ve tanık beyanlarını doğruladığını söyledi.

Müşteki avukatları ile müşteki Mustafa Arnavutoğlu ise sanık Ergin'in tutuklanmasını istedi.

Son sözü sorulan sanık Ergin ise avukatlarının önceki celsedeki savunmalarına katıldığını dile getirerek, ''Görüntülerde maktulün bulunduğu arabanın konumu olay anında daha başka konumdaydı. Maktul yaralı iken maktulü sol ön kapıdan çıkartmıştık'' dedi.

KARAR

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Bayram Ergin'i, Aytekin Arnavutoğlu'nu ''olası kasıt altında öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun ''olası kasıt'' ile işlenmesi nedeniyle TCK'nın ''kast'' suçunu düzenleyen 21/2. maddesi gereğince bu cezayı önce 20 yıl hapis cezasına indiren mahkeme heyeti, daha sonra sanığın cezasını ''suçun haksız tahrik altında işlenmesi'' nedeniyle 5 yıla indirdi. Bu ceza da sanığın yargılama aşamasındaki hali nedeniyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına düşürüldü.

Mahkeme heyeti, polis memuru Ergin'in, memur olması ve Yargıtay aşaması da düşünülerek, bu aşamada tutuklanmasına gerek olmadığına hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay tarafından yargılama aşamasında verilen mütalaada, polis memuru Bayram Ergin'in, 11 Mayıs 2006 tarihinde, ''dur'' ihtarında bulunmasına rağmen kaçan Aytekin Arnavutoğlu'nun aracına tabancayla ateş ederek, Arnavutoğlu'nun ölümüne neden olduğu kaydedilmişti.

Savcı Erbay, sanığın, ''ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlere ilişkin sınırın kast olmaksızın aşılması suretiyle adam öldürmek'' suçundan 1 yıl 4 ay ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.