kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Hem yasakçı hem aptal

İnternete girip ' youTube.com' adresini tıkladığınızda, karşınıza şu yazı çıkıyor: " T.C. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi 17/01/2008 Tarih ve 2008/55 nolu kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir. "
Neymiş... Dünyanın dört bir yanından gönderilen kısa videoları yayınlayan sitede, Atatürk'e hakaret eden görüntüler de yer almış...
Akılları sıra böyle yasaklarla gençleri koruyacak, Atatürk'ün hatırasına ve " Türklüğe " sahip çıkacaklar!
Halbuki tam tersi oldu: Yasak duyulur duyulmaz millet yan yollar aramaya başladı.
Hemen de buldular. Böylece, " anti-Atatürk " videoları şimdiye dek izlememiş olanlar da, ilk iş oralara baktı.
Sonuçta, yasak hiçbir işe yaramaz ve hatta tam tersi bir etki yaratırken...
Başka bir şey daha oldu: Türkiye, bir anda, gayri demokratik rejimlerle aynı sıraya düşüverdi.
" Bu Türkler adam olamaz " diye propaganda yapan Yunan milliyetçileri, diyaspora Ermenileri, PKK sempatizanları, Alman dazlakları, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini istemeyen Sarkozy taraftarı Fransızlar filan göbek atıyor: " Biz size demiştik: Bunlar yasakçıdır, hoşgörüsüzdür, eleştiriye tahammül etmez. İşte ispatı. "
Sadece "yasakçılıkla" kalsak, hadi neyse... Daha da kötüsü: Aynı zamanda " aptal " olduğumuzu da dünyaya ilan ediyoruz. İnternetin mantığını kavramadan koyduğumuz yasak anında delik deşik oldu.
Olayın gülünç bir yanı daha var: Yasağı savunan zihniyet, aynı zamanda " Aman Türkiye, İran olmasın " diyor. Olmasın tabii de, Türkiye'yi İran'a çevirenler yine kendileri: Çünkü YouTube'un yasak olduğu üç beş ülkeden biri de İran!
NOT : Kaldırılan yasak dün 18.30 itibariyle devam ediyordu.