kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu'da aşırı soğuklar sürüyor

Yeni Haber
Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olmaya devam ediyor.

Bölge genelinde en soğuk gece, sıfırın altında 27 derece ile Erzurum'da yaşanırken Bingöl'de 13 köyle ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ölçülen sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 27, Ardahan'da 26, Kars'ta 25, Iğdır'da 20 ve Erzincan'da 15 derece olduğunu bildirdi. Gün içindeki en yüksek sıcaklıkların ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 9, Kars'ta 7, Ardahan'da 8, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 2 derece olmasının beklendiği belirtildi.

Bölge genelinde gündüz saatlerinde sis, gece ise don ve buzlanmanın yaşandığını dile getiren yetkililer, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-7 derece altında olduğunu cuma günü bölge genelinde aralıklarla kar yağışı beklendiğini ifade etti.

Bölge genelinde soğuk hava nedeniyle vatandaşlar bir takım sıkıntılar yaşıyor. Özellikle dizel yakıtlı araçları olanların soğuk nedeniyle araçlarını çalıştırmakta güçlük çektiği gözlendi. Ayrıca, başta Erzurum olmak üzere bölge genelinde vatandaşların soğuk nedeniyle buz tutan cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çektiği görüldü.

Öte yandan, Bingöl'de 13 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Söz konusu yolların açılabilmesi için İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin aralıksız çalıştığı da kaydedildi.