kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Karayılan’da Begüm Birgören, Bülent İnal ve Serap Aksoy rol alıyor.

Başörtüsüz gören tanıyamıyor

Mustafa KIZIL
atv'de salı akşamları yayınlanan "Karayılan"da rol alan Begüm Birgören "Dizide hep başörtülüyüm. Bu yüzden sokakta görenler tanıyamıyor" diyor..
Beğeniyle izlenen atv'nin "Karayılan" adlı dizi filmi bu akşam, yedinci bölümüyle ekrana geliyor. I. Dünya Savaşı sonrasında Fransızların işgaline uğrayan Antep'te halk direnişini anlatan yapımda başrolleri, Bülent İnal ve Begüm Birgören paylaşıyor. Birgören, kahramanlıklarıyla efsaneleşen Karayılan'ın sevgilisi Elvan'ı canlandırıyor.

BİZİM NESİL APOLİTİK
Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden mezun olan 26 yaşındaki Birgören, geçmiş dönemde geçen dizilerde oynamanın çok zevkli olduğunu söylüyor. Güzel oyuncu "Dönem işinin atmosferi çok başka: O kostümleri giydiğiniz anda oyunun içindesiniz" diyor. Ancak Birgören, "Bu yüzden bazen beni tanımakta güçlük çekiyorlar. Çünkü dizide hep başımda örtü ile oynuyorum. Dışarıda normal kıyafetlerle gördükleri zaman biraz tuhaf bakıyorlar" diye konuşuyor. Gaziantep'in "Gazi" unvanını nasıl aldığını öğrendiğinde derin bir acı hisseden Birgören, öz eleştiride bulunuyor: "Atalarımız bağımsızlık için canını gönüllü vermiş. Biz maalesef jenerasyon olarak apolitiğiz." Peki, Elvan'ı bundan sonra ne bekliyor? Güzel oyuncu "Bundan sonra gönül işlerinde daha baskın olabilirim" demekle yetiniyor.

KARAYILAN'DA MÜCADELE ŞEHRE KAYIYOR
Sevilen dizinin bu akşamki bölümünde Karayılan, şehirde mücadeleye başlayıp, adam topluyor. Bu arada Fransız yüzbaşı, Karayılan'ın bir adamını ele geçiriyor. Ayrıntılar GÜNAYDIN'DA...
Haberin fotoğrafları