kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İspanyol merdivenlerinde renkli top eylemi

Yeni Haber
Roma'nın ünlü turistik mekânlarından biri olan İspanyol Merdivenleri, bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Trinita dei Monti Kilisesi balkonundan merdivenlere salınan binlerce renkli minik plastik top, turistler arasında şaşkınlığa yol açtı...
Eylem, geçen Ekim ayında, Türklerin genelde Aşk Çeşmesi diye adlandırdıkları Trevi Çeşmesi'nin sularını kimyasal maddeyle kıpkırmızı yapma eylemine yapan kişi olmasından kuşkulanılan Graziano Cecchini tarafından üstlenildi. Cecchini, eylemden sonra İspanya Meydanı'nda verdiği beyanatta, merdivenlere saldığı minik renkli topların sayısının 500 bin olduğunu söyledi.


Turistlere renk şöleni yaşatan görüntüler için tıklayınız

Sırtında cep telefonu melodileri satışı yapan bir web sayfasının adresinin bulunduğu yelekle dikkati çeken Cecchini, maliyeti 20 bin Avro olan eylemi bir sponsor sayesinde yürüttüğünü de kaydetti. Sanatsal bir eylem yaptığını söyleyen 54 yaşındaki Cecchini, Trevi Çeşmesi'ndeki eylemden sonra kendisi hakkında çıkan haberlere de tepki göstererek, "Hakkımda bir sürü yalan yazıldı. Ne sağcıyım, ne de solcu" dedi.

Merdivenlerin ve meydanın rengârenk toplarla dolması, turistler tarafından şaşkınlıkla izlendi. Eylemden sonra İspanyol Merdivenleri, Roma Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kısa süre ziyarete kapatıldı. Topların toplanmasının ardından, İspanyol Merdivenleri yeniden ziyarete açıldı.

Cecchini'ye söz konusu eylem nedeniyle ne tür ceza verileceği bilinmiyor. İtalyan basınındaki haberlerde, 19 Ekimde Trevi Çeşmesi'ndeki eylemin failinin Cecchini olduğu ileri sürülmüştü. Cecchini, söz konusu eylemi onayladığını belirtmekle birlikte, eylem esnasında evde olduğunu iddia ederek, suçlamayı reddetmişti.