kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yasak aşkın bu görüntüleri 'darbe' yaptırdı

Yunanistan'da büyük skandala yol açan Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri'nin yasak aşkıyla yataktaki görüntülerini bir gazete bastı. Gazete çalışanları ve bir ortağı, buna itiraz eden diğer ortağı 'kovdu'..
Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri Hristos Zahopoulos'un intihar teşebbüsüyle patlak veren aşk-yolsuzluk-rüşvet skandalı basında da depreme yol açtı! Zahopoulos'un, bakanlıktaki sekreteriyle sevişirken çekilen gizli görüntülerinden fotoğraflarını basan PROTO THEMA gazetesinin üst yönetimi birbirine girdi. Gazetenin yüzde 40'ar hisseyle ortakları olan Makis Triandafilopoulos, görüntülerin yayımlanmasını istemedi. Diğer ortak Themos Anastasiades, yayımlamaktan yana tavır aldı. Gazetenin çalışanları da Themos'u tutunca, skandal görüntüler ortaya çıktı.

TİRAJI PATLATTI AMA
Haftalık tabloid gazetenin tirajı da bir anda 200 binden 600 bine fırlasa da, gazetenin ortağı Makis, bir TV programında fotoğrafların yayımlanmasına itirazını sert şekilde dile getirdi. Ortağı Themos'un yurtdışında 5 milyon Euro'luk gizli parası olduğunu anlattı, skandalı ortaya çıkaran DVD'yi başbakanlığa gizlice ulaştıran kişinin de o olduğunu ima etti. Bunun üzerine Themos ve gazetenin çalışanları, yüzde 20'lik ortakla birleşip bir manifesto yayımladı. Gazetesine sahip çıkmadığı için Makis'in yönetim hakkını elinden aldı. Sözleşmesini uzatması için telifli sekreteri tarafından "tavlanıp yatağa atılan" Zahopoulos hastanede. Başbakanlığa bir gazetecinin yolladığı görüntülerle şantaj yaptığı ortaya çıkan sekreter hapiste. Görüntülerin yayımlanmasına itiraz eden ortak, hisselerinden oldu. Yayımlayan gazete ise ülkenin RTÜK'ü tarafından savcılığa şikayet edildi.
Haberin fotoğrafları