kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Şubat döneminde öğretmen atanacak mı?"

Yeni Haber
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Şubat ayında yapılacak öğretmen atamalarının 2007 yılında sözleşmeli olarak atanan 20 bin öğretmen arasından yapılacağı ve 2008 yılı Şubat döneminde yeni öğretmen alımı yapılmayacağı iddialarını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sordu.

CHP Yalova Milletvekili ve Meclis Milli Eğitim Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Çelik'in Şubat dönemi öğretmen atamalarının, öğretmenlerin motivasyonu açısından daha uygun olduğu ile ilgili ifadelerini hatırlattı. İnce Bakan Çelik'e, "2008 yılı Şubat ayı içinde öğretmen ataması yapılacak mıdır? Atama yapılacaksa hangi branştan toplam kaç öğretmen atanacaktır?" diye sordu.

"MEB, SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN İSTİHDAMINDAN VAZ MI GEÇİYOR?"

2008 Şubat döneminde yeni öğretmen ataması yapılmayacağı ve bu dönemde daha önce atamaları sözleşmeli olarak gerçekleştirilen öğretmenlerin, 'kadrolu' öğretmen yapılacağı yönündeki iddiaları da hatırlatan İnce, "Bu iddialar doğru ise, bu durum sözleşmeli öğretmen istihdamının mimarı olarak bu uygulamadan vazgeçtiğinizin bir göstergesi midir?" diye sordu.

"MEB'İN İSTİHDAM POLİTİKASI DOĞRU MU"?

İnce, Bakan Çelik'e MEB tarafından yürütülen öğretmen istihdamı politikasının, pedagojik olarak doğru olup olmadığını sorarken, "Öğretmenler arasında bulunan sözleşmeli, kadrolu, ücretli, vekil öğretmen ayrımlarını kaldırma yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?" dedi.

Şubat ayında yapılacak öğretmen atamalarının 2007 yılında sözleşmeli olarak atanan 20 bin öğretmen arasından yapılacağı ve 2008 yılı Şubat döneminde yeni öğretmen alımı yapılmayacağı iddiaları atılmıştı. Söz konusu söylentinin MEB'a bağlı bir genel müdür tarafından yapıldığı iddia edilmişti.

(ANKA)