kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD siyahi değil kadın başkana hazır

Yeni Haber
ABD'de yapılan bir kamuoyu yoklaması, Amerikan vatandaşlarının siyahi bir başkan yerine bir kadın başkanı seçmeye daha hazır olduğunu ortaya koydu...
Hindustan Times'ın internet sitesindeki habere göre, New York Times ve CBS'in ülke genelinde ortaklaşa yaptığı son yoklamada, demokrat seçmenlerin yüzde 65'i kadın başkana daha hazır olduğunu belirtti. Bu oranda erkeklerin sayısının kadınlardan biraz fazla olduğu kaydedildi.9-12 Ocak arasında 1061 seçmenle telefonla yapılan ankette, demokrat seçmenlerin yüzde 54'ü ise ülkenin siyahi bir başkana hazır olduğu görüşünü dile getirdi. Bu görüşünü belirten beyazların sayısının siyahlardan daha fazla olduğu da saptandı.

ABD'de süren başkanlık seçimi kampanyasında demokrat adaylar Hillary Clinton ve Barack Obama, cinsiyet ya da ırk seçimini ön plana çıkardı.Aynı ankette, eski Başkan Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton'a yüzde 42 oranında oy çıkarken, siyahi aday Barack Obama seçmenlerin yüzde 27'sinden destek aldı. ABD'de başkanlık seçimi kasım ayında yapılacak.