kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
B. Obama

Şöhretleri Obama topladı

ABD başkanlık yarışında dün bir ön seçim daha atlatıldı. Yakın ara süren yarışta ünlülerin tercihi seçmeni etkiliyor. Son tablo, ünlüler Demokratları, onlar arasından ise Obama'yı istiyor..
ABD'de başkan adaylığı yarışı için yapılan ön seçimlerde Iowa ve New Hampshire'dan sonra sıra dün Michigan eyaletindeydi. Sonuçları bugün netleşecek ön seçim sonrası aday adayları, destekçileri ünlülere yüzünü çevirdi. Medya ve seçmen desteğini alabilmek için ünlüleri cephesine çekmeye çalışan iki partiden Demokratlar açık ara önde.

SİYAHİLER ÖNDE
Oscarlı "Bridget Jones" Renee Zellweger ve küçük dev adam Danny De Vito, Hillary Clinton'dan yana. Buna karşılık partideki güçlü rakibi Barack Obama'nın ünlü destekçileri çok daha fazla. Bir o kadar da etkili isimler... Örneğin süper model Tyra Banks, oyuncular Jennifer Aniston, Oscarlı yıldız Halle Berry, George Clooney, Morgan Freeman, Eddie Murphy, Brooke Shields, Forest Whitetaker, "24" dizisinde ABD başkanını canlandıran Dennis Haysbert... Tom Hanks, Michael Douglas, Barbara Streisand ve Ben Stiller gibi yıldızlar ise hem Obama hem de Clinton'a bağışta bulundu. Ünlü desteğinin zayıf olduğu Cumhuriyetçilerden John McCain'e yönetmen Jerry Bruckheimer, Mike Huckabee'ye aktör Chuck Norris destek veriyor.
Haberin fotoğrafları