kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başkan Bush, Suudi Kral’la birlikte onun çiftliğinde çay keyfi yaptı.

Bush Körfez'i silahla donattı

Körfez ülkelerini gezen ABD lideri, İran'a karşı destek toplama amacı olduğu söylenen ziyaretinde silah anlaşmalarına da imza attı. Suudilere 123 milyon dolarlık, bölgeye toplamda 20 milyar dolar satış yaptı..
İran'a askeri harekât düzenleyeceği söylentileri arasında Ortadoğu'yu gezen ABD Başkanı George W. Bush, gittiği ülkelerle büyük silah anlaşmaları imzalıyor. Başkanlığı sırasında ilk kez ziyaret ettiği Suudi Arabistan'da önceki gün Kral Abdullah ile bir araya gelen ABD liderinin sattığı sistemler arasında lazer güdümlü bomba teknolojisi yer alıyor. 123 milyon dolarlık sistem, standart silahların, hedefe odaklı bombalara dönüştürülmesini sağlıyor. Bu çerçevede Suudilere 900 uyduyla yönlendirilen füze satıldı. Bush'un altı Körfez ülkesini içeren gezide toplam 20 milyar dolarlık silah anlaşması yapacağı kaydedildi. İsrail ve Mısır'a da silah satan ABD, İran'a karşı bölgeyi güçlendirmeyi hedefliyor.

KRAL'DAN GUANTANAMO SITEMI
Kongre'de yönetimi elinde tutan Demokratların ise bu satışı onaylayacakları kaydedildi. Öte yandan çiftçiliğiyle ünlü Texas doğumlu Bush, Kral Abdullah'ın ünlü at çiftliğini gezerek yarışları izledi. Yaklaşık 100 Arap aygırının bulunduğu çiftlikte atların klimalı ahırlarda tutulduğu ve suyla terapi yapılarak yetiştirildiği kaydedildi. Bush, el yazması Kuran'ın olduğu bir sergiyi de gezdi. Kral Abdullah, halen Guantanamo kampında kalan Suudi mahkumların durumlarına ilişkin bilgi alarak bırakılmaları çağrısında bulundu.