kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'a cemevi sorusu

Yeni Haber
CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cemevlerinin ibadethane sayılması konusundaki yasal düzenlemelerin ne zaman yapılacağını sordu.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, cemevlerine ilişkin tartışmaları Meclis gündemine taşıdı.

Geçen dönemde cemevlerinin ibadethane sayılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden pay verilmesi konusunda hükümeti defalarca uyardığını ve böyle bir talebin karşılanamayacağı yanıtını aldığını belirten Aslanoğlu, 2007 yılı bütçe görüşmeleri sırasında da Plan ve Bütçe Komisyonunda verdiği önergeyle, cemevlerinin tamir, bakım ve diğer ihtiyaçlar için 10 milyon YTL ödenek talebinde bulunduğunu hatırlattı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verdiği önergesinin AKP'li üyeler tarafından reddedildiğini kaydeden Aslanoğlu, Erdoğan'a "Cemevlerinin ibadethane sayılması konusunda tarafınıza herhangi bir talep gelmediği yönündeki sözleriniz size mi aittir? Cem evlerinin ibadet yeri sayılması konusundaki yasal düzenlemeleri ne zaman yapacaksınız?" diye sordu.

(ANKA)