kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kemoterapi yüzünden saçları dökülen küçük Emily’nin ilk kez saçları çıktı.

5 yaşında 3 kez kanseri yendi

DIŞ HABERLER
İngiltere'de önce kanserli böbreği alınan, ardından vücudunda iki tümör daha görülen beş yaşındaki kız, hastalığı yendi..
İngiltere'nin Newcastle kentinde yaşayan Emily Clark, ilk kez 2005'te kanserle tanıştı. Böbreğinde kötü huylu Wilms tümörü tespit edilen kızın bu organı, ameliyatla alındı.

OKULA BAŞLADI
Üç yaşında gerçekleştirilen rutin tıbbi kontrollerde doktorlar böbreğinin alındığı alanda ve omuriliğinde iki tümör daha tespit etti. Geçirdiği kemoterapi sonunda saçları dökülen küçük kız, aynı zamanda büyük ağrılarla baş etti. Ancak doktorlar artık Clark'ın durumunun düzeldiğini ve kanseri tamamen atlattığını kaydetti. Kemoterapi tedavisini bıraktıktan sonra saçları uzayan Clark, geçen hafta kutladığı doğum gününde ilk kez saçlarını kesti. Baba Stuart Clark, "Saçlarına ilk kez makas değdi. Öyle mutluydu ki... Şu anda beklemedeyiz. Arada taramalara ve rutin kontrollere gideceğiz. Artık her şeyin bitmesini istiyoruz" dedi. Kızlarının okula da başladığını söyleyen İngiliz baba, "Okulda onu çok seviyorlar. Büyük çocuklar ona annelik yapıyor ve koruyor" şeklinde konuştu.