kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Los Angeles-İstanbul yarım saate inecek

Yeni Haber
Virgin Şirketler Grubu Kurucusu Sir Branson, beş uzay gemisi ve iki ana gemi inşa ettiklerini açıklarken, iki yıl içinde uzaya düzenli olarak insan göndereceklerini söyledi. Branson, "Buradan hareketle, teknolojinin insanları örneğin Türkiye'den Los Angeles'a veya Türkiye'den Sidney'ye yarım saatte ulaştıracak uçaklar veya uzay gemileri inşa etmemize olanak tanımasını umuyoruz" dedi.

Virgin Şirketler Grubu Kurucusu Sir Branson, 'Dünyayı Yönetenler' programında İpek Cem'in konuğu oldu. Havayollarından elde edilen tüm karın, temiz yakıt türleri bulmak amacıyla harcanacağını belirten Branson, harcanan rakamın 10 yılda 3 milyar doları bulabileceğinin altını çizdi. Bu yıl Boeing 747'leri 'kısmen' temiz yakıtla uçurabileceklerini kaydeden Branson, "Yakıtın yüzde 20-25'i temiz yakıt olacak" dedi. Branson, test uçuşlarının başlayacağını ve ilk uçuşta yolcu olmayacağını kaydetti.

İKİ YIL İÇİNDE UZAYA DÜZENLİ YOLCULUK

İpek Cem'in 'Bugün sizi en çok hangi işler heyecanlandırıyor?" sorusuna Branson, "uzay yolculuğu" yanıtını verdi. Branson, "İnsanları uzaya göndermek için beş uzay gemisi ve iki ana gemi inşa ediyoruz. İki yıl içinde uzaya düzenli olarak insan gönderebileceğimizi umuyoruz. Böylece insanlar uzayı keşfedebilecek. Buradan hareketle, teknolojinin insanları örneğin Türkiye'den Los Angeles'e veya Türkiye'den Sydney'e yarım saatte ulaştıracak uçaklar veya uzay gemileri inşa etmemize olanak tanımasını umuyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE GELMEK İÇİN TOPLANTILAR YAPILIYOR


Sir Branson, Cem'in Türkiye'de yatırım yapmayı düşünüp düşünmediği yönündeki sorusuna Pazar hakkında bilgi edindiği yanıtı verdi. Virgin markasını Türkiye'ye getirmek için kendileri ile çalışmak isteyen işadamlarıyla toplantılar yaptığını açıklayan Branson, "Türkiye'ye gelme konusunda yavaş hareket ediyoruz. İngiltere, Amerika ve Fransa'da çok aktifiz bildiğiniz gibi. Ama şu anda Türkiye'de çok iyi iş yapabilecek birkaç iş kolumuz olduğunu düşünüyorum. Umarım önümüzdeki ikiüç yıl içinde Virgin markası Türkiye'de yerleşmiş olacak" dedi. Türkiye'de müzik, cep telefonu ve mali hizmetler sektörlerinde bulunmayı düşündüklerini ifade eden Branson, sağlık kulüpleri de açabileceklerini söyledi.

"FİKRİ OLANA KAPIMIZ AÇIK"


Branson, Virgin şirketi olarak her türlü projeye açık olduklarını da kaydederken, "Ama biz sadece fikir aramıyoruz, o fikri gerçekleştirebilecek kabiliyette insanlar arıyoruz" dedi. Türkiye'den gelip 'harika bir projemiz var' diyen çok fazla insan olmadığına da değinen Branson; "Ama bizim kapımız herkese açık ve insanların Türkiye'de Virgin markasıyla şirket kurma fikriyle geldiğini görmeyi çok isteriz" dedi.

"SADDAM'DAN BİR MİLYON İNSANI ÖLDÜRMEDEN KURTULABİLİRDİK"

İpek Cem'in Branson'a 'gençlerin 1960 ve 1970'li yıllardaki gibi dünyayı değiştirmekle ilgilenip ilgilenmediği yönündeki sorusuna ise geçlerin daha aktif olması gerektiği yanıtı verdi. Branson, Irak işgali öncesinde daha fazla insanın sokağa çıkması gerektiğini söylerken, "Birçok insan sokaklara döküldü ama çok daha fazla insan sokağa çıksaydı, Amerikan ve İngiliz hükümetlerine bunun yanlış olduğunu ve Irak'ın işgal edilmemesi gerektiğini anlatabilirdik" dedi. Saddam Hüseyin'den başka yollarla kurtulunabileceğini ifade eden Branson, "Bir milyon insanı öldürmek ve sakat bırakmak zorunda kalmazdık. Bence insanlar seslerini daha çok duyurmalı. Liderlerimizin bir başka savaşın yaşanmasına asla izin vermemesini sağlamak için gençlerin daha aktif olması gerekiyor" diye konuştu.

ANKA