kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Migros yarışında, son dakikaya yabancılar kaldı

Hırvat Agrokor, sermaye fonu Blackstone ile görüşüyor. KKR ve Bain Capital'in teklif vermesi bekleniyor. BC Partners da Türk özel sermaye şirketi Turkven ile teklif verecek..
Koç Holding'in çoğunluk hissesini satışa çıkardığı Migros için teklif vermek üzere Hırvat perakende şirketi Agrokor'nu özel sermaye fonu Blackstone ile görüştüğü bildirildi. NTVMSNBC'nin derlediği habere göre Blackstone yorum yapmaktan kaçınıyor. Agrokor'dan bir yetkili bu bilgiyi teyit etmesi veya yalanlanmasının mümkün olmadığını söylerken Reuters'a bilgi veren bir kaynak, "Agrokor, Blackstone ile görüşüyor" dedi. Migros için hafta içinde teklif vermesi beklenen şirketler arasında Kohlberg Kravis Roberts & Co LP (KKR), özel sermaye şirketi Bain Capital'in de bulunduğu bildirilmişti. Kaynaklar, BC Partners'ın da Türk özel sermaye şirketi Turkven ile birlikte teklif vereceğini söylediler.

CARREFOUR ÇEKİLMİŞTİ
Talipler arasında yer alan özel sermaye şirketi CVC Capital Partners'ın Migros'a teklif vermeyeceği öne sürülmüştü. Sabancı Holding ile partneri Fransız Carrefour satış sürecinden çekildiklerini Pazartesi günü açıklamışlardı. Migros'taki satış sürecinde daha önce Carlyle, Anadolu Grubu, Ülker ve Kiler de çekilmişti. Koç, eylül ayında Rus Alfa'nın da Migros ile ilgilendiğini açıklamıştı, ancak Alfa henüz bir açıklama yapmadı. İsveçli perakende şirketi ICA ve ana şirketi Ahold da teklif vereceği haberleri konusunda yorum yapmadı.