kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Borusan'dan ikinci el otoda dev ortaklık
Borusan ve ABD'li ikinci el otomobil pazarlama şirketi Manheim, Türkiye'de ikinci el otomobil pazarı alanında faaliyet gösteren Otomax'ta yüzde 50-50 oranında ortaklık kurdu. Borusan, otomotiv sektöründe önemli bir uluslararası işbirliğine imza attı. Borusan Holding'in ikinci el otomobil pazarında faaliyet gösteren Otomax şirketi, sektörde dünyanın lider kuruluşu ABD kökenli Manheim ile ortak oldu. Yüzde 50-50 oranındaki ortaklık, yeni kurulacak Borusan Manheim çatısı altında gerçekleşecek. Ortaklık sonrasında Otomax'ın Özel Artırma satışları Manheim markası ile yürütülmeye başlanacak, İnternet ve dergi faaliyetleri ise Otomax bünyesinde devam edecek. İkinci el otomobil sektöründe 60 yılı aşkın bir geçmişi bulunan Manheim Auctions, aralarına Türkiye'nin de katılmasıyla 15 ülkede faaliyet gösteriyor olacak.

Gazprom, Türkiye'ye verdiği gazı artırdı
Rus gaz şirketi Gazprom, Yunanistan ve Türkiye'ye verdiği doğalgaz miktarını artırdı. Gazprom'dan yapılan açıklamada, BOTAŞ'ın aralık ayı sonunda talepte bulunduğu belirtilerek, Türkiye'ye gönderilen 30 milyon metreküplük miktarın 38 milyon metreküpe çıkarıldığı kaydedildi. Açıklamada, Yunanistan'a verilen gaz miktarının da 1.5 milyon metreküp artırıldığı vurgulandı. Bu arada Türk yetkililer de bugün sabah yaptıkları değerlendirmede, kesilen İran doğalgazında bir değişiklik olmazken, Rusya'dan; Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan üzerinden gelen Batı hattından alınan 36,5 milyon metreküplük doğalgaz miktarının 39 milyon metreküpe çıkarıldığını belirtmişti.

Ankara, devleri 'gaz'a getirdi

Enerji sektörünün ilk önemli özelleştirmelerinden biri olacak Başkent Doğalgaz Dağıtım ihalesi için Rusya, Almanya, İspanya, Fransa, ABD, İngiltere, Dubai ve Türkiye'den 20'den fazla şirket şartname aldı. Reuters'a bilgi veren Başkent Doğalgaz Dağıtım'dan bir yetkili, bu şirketler arasında Gaz de France, Alman RWE, Rus Gazprom, İspanyol Gas Natural şirketlerinin yanı sıra Hollanda, Dubai ve Katar'ın önemli gaz şirketleri ile ABD ve İngiltere'den yatırımcıların da yer aldığını kaydetti. Yetkilinin verdiği bilgiye göre, Başkent Doğalgaz Dağıtım'la ile ilgilenenler yerli firmalar arasında Çalık Grubu, Koç Grubu, Zorlu, Türkerler, Tekfen, Aksa, Palmet, Nurol ve Limak da yer alıyor.
Haberin fotoğrafları