kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halka arzda yerliye belli oranda satış şartı gelmeli

Borsa Başkanı Hüyesin Erkan şu mesajları verdi:

* Bugün bakıyorsunuz, halka arzların yapılış şekli değişti. Aracı kuruluşlar, halka arzlarda hisselerde büyük oranlı tahsisatı yabancı yatırımcılara yapıyor. Bırakın yerli bireyseli, yerli kurumsal yatırımcılara bile tahsisat oranı çok düşük. Bunun değiştirilmesi için SPK ile birlikte çalışmak istiyoruz. Belki, halka arzlarda yerli yatırımcıya belli oranda tahsisat şartı getirilebilir.

FİNANSIN KALBİ İMKB
*
İstanbul'un finans merkezi olması için yoğun bir çalışma bulunuyor. Ancak finans merkezlerinin kalbi borsadır. Böyle bir proje gündemdeyken İMKB'nin eli kolu bağlı. Zincirlerimizi çözsünler, koşalım.

* İstanbul Borsası'nın yeni internet sitesinin hazırlıkları tamamlandı. Yakın zamanda devreye almayı düşünüyoruz. Ayrıca şirket açıklamalarının yapılacağı kamuoyuna açık bir internet sitesi hazırlıyoruz. Böylelikle açıklamalar direkt olarak bu sitede yayımlanacak. Şimdi, bize gönderiliyor bu bilgiler derleniyor ve bültenler yoluyla kamuoyuna açıklanıyor. Bu yolla bilgi alınmasını daha hızlı hale getirebileceğiz.