kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Merkez Bankası İstanbul'a taşınacak

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için yapılan, "Çankaya noteri" benzetmesini çok çirkin bulduğunu söyledi.

Yerel seçimleri zamanında yapacaklarını açıklayan Erdoğan, 301 ile ilgili değişiklik çalışmasının sona yaklaştığını, yeni Anayasanın da önümüzdeki haftalarda açıklanacağını bildirdi. Erdoğan, Doğrudan Gelir Desteği'nin bu yıldan itibaren kaldırıldığını belirtti. Erdoğan bundan sonra araziye değil ürüne destek verileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, 60.Hükümet Programı Eylem Planı'nı açıkladı. İşte eylem planı:

*Merkez Bankası, Ziraat ve Vakıfbank İstanbul'a taşınacak.
*Bu yıl nükleer santral inşaatına başlamak hedefimiz
*SSK primlerinin 5 puan indirim uygulaması 2008 içinde yapılacak
*Yeni anayasa taslağında sona geldik
*Doğrudan gelir desteği kaldırılacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, bu yıl nükleer santral inşaatına başlamayı hedeflediklerini belirterek, ihaleye en geç Mayıs ayında çıkacaklarını söyledi.

Erdoğan, hükümetin eylem planını açıkladığı basın toplantısında bir soru üzerine, Merkez Bankası ve kamu bankalarının merkezlerinin İstanbul'a taşınmasına karar verdiklerini söyledi.

SSK işveren primlerinin 5 puan indirim uygulamasının bu yıl içinde yapılacağını söyleyen Erdoğan, cari açıkta bir sıkıntı olduğunu ve bunun enerji ithalatından kaynaklandığını belirterek, ekonomideki güçlü altyapı nedeniyle cari açık konusunun kendilerini rahatsız etmediğini kaydetti.

Yeni Anayasa taslağında sona gelindiğini ve önümüzdeki haftalarda taslağın dağıtımının yapılacağını söyleyen Erdoğan, TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesi için belli bir noktaya gelindiğini ve kısa zaman içinde adım atılacağını ifade etti.

''ÇANKAYA NOTERİ'' BENZETMESİ

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''Abdullah Gül için Çankaya Noteri deniliyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi:

''Böyle bir soruyu çok çirkin buluyorum. Çankaya'ya çıkan hiçbir irade noterlik için çıkmaz. Çankaya ile hükümetin başının uyumlu çalışmasını bir noterlik tanımı içine sokmak çok çirkindir. Yani anayasalar mı fırlatalım? Bunlar çok çirkin. Biz ne kadar uyumlu olursak Türkiye o kadar çok yol alır.''

ALEVİ İFTARI

Başbakan Erdoğan, Alevi vatandaşlara verilecek iftar yemeğiyle ilgili soruya cevap verirken de söz konusu yemeğin partinin milletvekillerinden birinin düzenlediği bir organizasyon olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, ''Bu davete icabet edişimizi spekülasyon aracı yapan bazı şahıs, kurumlar ve siyasi partiler çıktı. Böyle bir davete gidip gitmeyeceğimin kararını herhalde onlar verecek değil. (Bundan sonraki sürece yönelik ne olur?) diyorsanız bugün bütün vatandaşlarımıza eşit mesafedeyiz. Hiçbir inanç grubuna hiçbir etnik unsura farklı muamele etmekten yana değiliz çünkü biz Türkiye Cumhuriyetinin hükümetiyiz. Bunu spekülasyon yapmak isteyebilirler çünkü alışkanlıkları var. Bazıları buradan nemalanıyordu çünkü. Biz bu mamaları kestik. Mamaları kesilince rahatsız olanlar var'' dedi.