kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pakistan'da patlama: 20 ölü

Yeni Haber
Pakistan'ın doğusundaki Pencab vilayetinin Lahor kentindeki Yüksek Mahkemenin önünde düzenlenen intihar saldırısında 20 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı.

Yetkililer, saldırının hedefinin mahkeme binasının önündeki polisler olduğunu, saldırıda 19 polisle bir sivilin öldüğünü belirtti.Saldırının, hükümete karşı protesto gösterisi yapmayı planlayan avukatların gösterisinden hemen önce düzenlendiği ifade edildi.

Polislerin de gösteri nedeniyle görevlendirildiği kaydedildi.Lahor emniyeti harekat şefi Aftab Şima, saldırganın olay yerine bir motosikletle geldiğini, aracını polislerin yakınına park ettikten sonra polis barikatına doğru koşarak kendini havaya uçurduğunu anlattı.

Olay yerini kordon altına alan polisin, halktan, kalabalık yaparak kurtarma çalışmalarını engellemek yerine, hastanelere giderek kan bağışı yapmasını istediği belirtildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Saldırının, eski Başbakan Benazir Butto'ya geçen ay düzenlenen suikasttan sonra ülkede ortaya çıkan karmaşayı, 18 Şubatta yapılacak genel seçimlere yaklaşırken daha da derinleştireceği sanılıyor. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, son üç ayda ülkede düzenlenen 20 dolayındaki intihar saldırısından, El Kaide ile bağlantısı olan iki Taliban komutanını sorumlu tutuyor