kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarhoş Rus bindiği uçağı kaçırmak istedi

Yeni Haber
Sarhoş Rus yolcu bindiği uçağı kaçırmak isteyince yolcular ve mürettebat tarafından etkisiz hale geitirildi.

Rusya Havayolu şirketi Aeroflot'ta yapılan açıklamada önceki gün akşam Kaliningrad'dan Moskova'ya hareket eden uçağa alınan bir sarhoş yolcunun içerde de alkol almaya devam ettiği ve sonunda kabin görevlilerinden birine saldırarak uçağı kaçırmak için harekete geçmesi üzerine de yolcular ve mürettebat tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Sözcünün yaptığı açıklamaya göre sarhoş yolcu uçakta diğer yolculara da sözlü olarak hakaretlerde bulundu. Yolculardan biri sarhoş korsana müdahale ederek ellerini bağladı ve tuvalete kilitledi. Moskova Şeremetova havalimanına iniş yaptıktan sonra polisin müdahale ettiği olayda sarhoş yolcu göz altına alındı.

Rusya havayolu şirketlerinin sarhoş yolcularla başı dertten kurtulmuyor. Türkiye'den St.Petersburg'a hareket eden bir Rus uçağı da sarhoş yolcuların çıkardığı rezalet yüzünden geri dönmek zorunda kalmıştı. Rusya İçişleri Bakanlığı uçaklarda ve havalimanlarında alkol satışı ve kullanımına sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

2006 aralık ayında da sarhoş bir Rus yolcu Aeroflot'a ait Airbus 320 tipi bir uçağı 320 yolcusu ile birlikte kaçırmaya kalkınca uçak Prag'a acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.