kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hakan Şükür'ü yok etmenin zevki..

Dünyanın sayılı futbol hocalarından Arsenal'in Teknik Direktörü Arsene Wenger, Eurosport'ta 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılacak takımları yorumluyor. Söz Türkiye'ye gelince, Hakan Şükür anlatıyor uzun uzun.. Sırtı kaleye dönük pivot santrfor olarak nasıl ender bulunduğunu, hava toplarındaki hâkimiyeti ile Türk takımına nasıl yararlı olacağını, hele rakibin yorulduğu dakikalarda Türkiye'yi nasıl sırtlayacağını anlatıyor.
UEFA, Avrupa Futbol Birliği'nin resmi sitesi Hakan Şükür'ü "Hakan hâlâ yükselişte" başlığı ile dünyaya sunuyor. "Türk futbolunun son 50 yılına damga vuran adam" diye anlatıyor. Roberto Carlos gibi bir rakip, Nonda gibi kendi takımı içinde yerine rakip yabancılar Hakan Şükür'ü övmek için sözcük bulamıyorlar..
..Ve bu Hakan'ı bitirmek, yok etmek için bu ülkede sürdürülen kampanyanın liderliğini ne yazık ki, zaferler kazandırdığı Galatasaray yapıyor.
Galatasaray'da futbol sorumlusu ikinci başkan Adnan Polat ve ülkenin en saygın futbol yorumcularından Doğan Koloğlu.. Ve de, Adnan Polat'ın "Tasfiye etmemi kolaylaştırın. Onu yıpratın" ricası, ya da talimatı ile hareket eden yazarcıklar ve muhabirler..
Kutsal ittifak medyasının canına minnet. Rakibi dünya çapında zaferlere ulaştıran adamın hem de kendi kulübünce yok edilmesini teşvik etmeyecekler de ne yapacaklar.. Hakan dünyanın en duygusal adamlarından.. Başarılı olması, destekle mümkün.. Oysa destek olan yok. Galatasaraylı yazarların etkisinde kalan tribünler de protestolara katılınca, Hakan binbir düşünce içinde çıktığı maçlarda başarılı olamıyor. Hakan'ı silmekle görevli kalemler de o zaman iyice coşuyor.. "İşte Hakan!.. Bu mu?.." diye makale döşenmeye başlıyorlar. Hakan'ın harika oynadığı maçlarda adını bile anmazken.
Bir insanı sevmeyebilirsiniz. Hatta nefret de edebilirsiniz.. O ayrıdır. Yaptığı iş ayrıdır. Karar ve yorumlarınıza kişisel sempati ya da antipatilerinizi kattınız mı, başarılı yönetici ya da yorumcu olamazsınız dünyada..
Ama başta medyası ile şarklı kalmakta kararlı ülkemizde, Hakan'ı bitirmiş olmanın zaferini kutlamanız mümkündür.