kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Holosko'yu almanın anlamı!..

İbrahim Akın da, Burak da, Beşiktaş'a geldiklerinde Türk futbolunun en önemli yıldız adayları arasındaydılar. Hem Beşiktaş'ın hem milli takımın en az 10 yıllık geleceğinde başrol oynayacaklarını düşünenler, abartmıyorlardı.
İkisi de olmadı. Büyük takımla büyümek bir yana, geldikleri günkünden de geriye gittiler. Takıma giremez oldular. Bugün gidişlerine üzülen yok.
Ben aslında gençler için seviniyorum. Gidecekleri kulüp onlar için yeni bir şans kapısı açacak. Her hafta oynama fırsatı bulacaklar. Bu onlara yeniden doğuş fırsatı verebilir.. Onları yeniden kazanabiliriz.
Şimdi "Niye olmadılar" sorusuna yanıt aramanın gereği yok.. Çünkü bizde "Genelde" olmuyor..
Kemal, Selçuk, Ali Bilgin, hatta Tuncay Fener'e nasıl geldiler?.. Bugün ne durumdalar?.. Tuncay gidip kurtulanlardan..
Galatasaray'ın hem de kendi altyapısından yetişen yıldız adayları nerde bugün bilen var mı?.
Cafercan, Zafer, Oğuz, Aydın, Mülayim.. Nerdeler, adlarını duyan var mı?. En şanslıları Arda'ydı. Onun da haline bakın..
Tabii gençlerin hatası var. Ama adları üstlerinde.. Delikanlı onlar..
Hele küçük şehirden büyük kente gelen, hele cepleri para dolu olduğu için, kafa koparıcı denen kızların baş hedefi olan bu delikanlıların yoldan, baştan çıkması çok kolay. Anadolu'nun küçük kentlerinde her an, herkesin gözü önündeyken, ortalama bir Avrupa ülkesi kalabalığında İstanbul'da kaybolmak ve kurtları dökmek daha da kolay.. O zaman tut tutabilirsen..
Kim yapacak bu işi.. Yöneticiler.. Hani nerde o yönetici Fener'de, Galatasaray'da, Beşiktaş'ta.. Gençlerin dilinden anlayan, onlara ağabeylik yapan, güvenlerini kazanan yönetici nerde?.
Bir de serapa kapris hocaları ekleyin tabloya.. Gencin ayakta kalması mümkün mü?..
Kalan mucize yaratıyor bu koşullarda..
Sadede gelelim.
İbrahim Akın ve Burak gibi iki müthiş yeteneği ziyan eden Beşiktaş, şimdi bir futbol ayıplısına eşek yüküyle para ve de iki oyuncu, (Koray ve Burak) teklif edip anlaşma yaptı.
Holosko'nun futbol değeri bu kadar büyük mü?.
Sanmam.. Rivaldo gibi adam dört yıl önce 1 milyon dolara Yunanistan'a giderken, Holosko'ya verilen futbolcuların da değerini eklersek, 10 milyon dolardan fazla ödemek, günümüzde hovardalık. 10 milyon dolarlık adam olsa, Avrupa paylaşamaz, Vestel Manisa'da beklemezdi..
Artı.. Manisa-Beşiktaş maçında ayağını topa vurmazken, bizler ekran başında "Giray Bulak daha ne kadar takımını 10 kişi oynatacak" diye söylenirken, oyundan alınınca yaptıkları..
Ertuğrul Sağlam, bir meslekdaşına en ağır şekilde küfür eden bir futbolcuyu nasıl ödüllendirir?. Onun yarattığı imaja uyar mı Holosko?. Bu mudur futbol, spor ahlakı?.. Bu mudur, meslekdaş dayanışması?..
Çarşı duruşu diyorlar.. Onları da merak ediyorum.
Fenerbahçe geçen yıl kader maçında takımını satan Ali Bilgin'e, Beşiktaş hocasına söven Holosko'ya forma veriyorsa, nerde o formaların yüz yıllık saygınlığı..
İbrahim Akın ve Burak'ı ziyan edenlerin Holosko'nun ayaklarına kapanması üzücü..